Sara Posted April 24, 2022 Report Share Posted April 24, 2022 Cześć wszystkim! Od niedawna jestem dumną posiadaczką dwóch (póki co ;)) piór - Faber Castell Essentio i Waterman Hemisphere. Już czuję, że powoli się uzależniam i mam apetyt na więcej. Obecnie jestem na tropie idealnych atramentów do tych piór. Wymarzyłam sobie dopasować atrament do koloru pióra 🙈 Swoją drogą - słyszałam żeby omijać atramenty Diamine. Dlaczego? Mają jakiś zły wpływ na pióra? Akurat z ich oferty parę kolorów bardzo przypadło mi do gustu. Jak przechowujecie pióra gdy zabieracie je poza dom żeby się nie porysowały? Polecacie jakieś piórniki? Pozdrawiam Sara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted April 24, 2022 Report Share Posted April 24, 2022 Czołem. Nie bój się Diamine, złe opinie o nich po pierwsze są mocno przesadzone, po drugie dotyczą nielicznych atramentów, a Diamine robi ich całe zastępy. Od lat używam tych atramentów, mam ich najwięcej, zawsze jedno z piór mam jakimś Diamine zatankowane, bardzo je lubię i cenię i nigdy z żadnym nie miałem kłopotu, nawet z owianym złą sławą Ancient Copper (jedna z najlepszych czerwieni). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts