Thay Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Uploaded with ImageShack.us Jest to jakaś edycja specjalna, ale dokładnie co i jak - nie mam pojęcia... Bardzo trudno jest zdobyć szersze informacje na temat przyrządów piśnienniczych naszego sąsiada ze wschodu. Ołówek jest najprawdopodobniej z lat 60. XX wieku, wyprodukowany w Leningradzie Do dziś w pelni funkcjonalny. Wkład wykręcany przez obrót dolnej części korpusu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Naprawdę oryginalny! Wkład nie wkręca się przypadkiem z powrotem? Pisałam kiedyś czymś (? chyba jednak długopisem) z tak właśnie wykręcanym wkładem i wspominam to jako koszmar... Ciągle się toto chowało do środka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 7, 2011 Author Report Share Posted October 7, 2011 Nie, to dobra, radziecka produkcja. W Twoim (długopisie?) musiał być uszkodzony mechanizm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Pewnie tak, ale mocno mnie to doświadczenie zniechęciło... Radziecka produkcja to faktycznie musi być... niezniszczalna! Po zastanowieniu: taki mechanizm może pozwalać lepiej wykorzystać wkład. Używam ołówków takich klasycznie wysuwanych i niestety, ale grafit krótszy niż centymetr staje się już naprawdę trudny do wykorzystania - cały czas, drań, wypada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts