_Pióromaniak_ Posted September 11, 2021 Report Share Posted September 11, 2021 Poniżej zamieszczam porównanie rozmiarów stalówek piór Platinum Preppy/Prefounte/Plaisir w rozmiarach EF (0,2), F (0,3) i M (0,5). Ten sam papier, ten sam atrament. Do przeczytania, Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopikSH Posted September 11, 2021 Report Share Posted September 11, 2021 (edited) Ja mam subiektywne wrażenie, że w tych stalówkach nie ma wielkiej różnicy pomiędzy F i EF ale F piszę mi się wygodniej. Za to M to duży skok w porównaniu do F. Na zdjęciu powyżej wypada to jakby bardziej równomiernie, tzn. podobny skok pomiędzy EF i F a F i M. Edited September 11, 2021 by TopikSH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Pióromaniak_ Posted September 12, 2021 Author Report Share Posted September 12, 2021 Dnia 11.09.2021 o 17:38, TopikSH napisał: Ja mam subiektywne wrażenie, że w tych stalówkach nie ma wielkiej różnicy pomiędzy F i EF ale F piszę mi się wygodniej. Za to M to duży skok w porównaniu do F. Na zdjęciu powyżej wypada to jakby bardziej równomiernie, tzn. podobny skok pomiędzy EF i F a F i M. Na żywo, między F i M odczuwam sporą różnicę :). EF-ka to gładka igiełka, F-ka złoty środek. Ale to tak czysto subiektywnie z mojej strony. Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts