ArielN Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 (edited) Visconti Van Gogh dotarł do mnie pocztą, a konkretnie Pocztą Polską. Byłem bardzo zaskoczony tym, że w ogóle dotarł. Zdecydowanie różni się na zdjęciach od tego w rzeczywistosci (nie wiedziałem na żywo wcześniej akurat tego zestawienia kolorystycznego). Plus za butelkę atramentu i bardzo eleganckie etui. Pióro występuje w trzech rozmiarach: mini, midi i maxi. Pierwszy charakteryzuje się tym, że napełniany jest tylko poprzez naboje, pozostałe dwa również za pomocą tłoczków (wkręcanych!). Van Gogh dostępny jest ze złotą lub stalową stalówką. Mój egzemplarz to Czarna Perła Midi ze stalową stalówką F. „Fine” pisze całkiem szeroko i bardzo gładko. BARDZO. Pióro nie sprawia żadnych problemów, pod względem jakości jest bez zarzutów, a niecodzienne kolory zachęciły mnie do wpisania kolejnych Van Gogh’ów na listę życzeń. Edited September 10, 2011 by ArielN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 I jak pióro sie sprawuje w dłuższym okresie? Jakies wady/zalety? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted November 4, 2014 Author Report Share Posted November 4, 2014 Cześć Lepki! Nieoczekiwane zdarzenie jedno - rozszczelnił się tłoczek. Metalowa zakrętka zastrajkowała i w rezultacie powstał zakraplaczowy Van Gogh . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 A to ci sytuacja, a miałeś jakieś inne doświadczenia z piórami Visconti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted November 5, 2014 Author Report Share Posted November 5, 2014 Pióra Visconti to zbiór dosyć nierówny. Od produktów o atrakcyjnej dla użytkownika relacji cena/jakość po bardzo drogie edycje limitowane rodem z wieży alchemika. Każdy znajdzie coś dla siebie. Na moje egzemplarze nie narzekam , ale można spotkać opinie bardzo negatywne (np. rdzewiejący model Rembrandt, odpadające pierścienie w Operze). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 odpadające pierścienie w Operze). Mnie na szczęście nie odpada nic - niedługo pewnie wrzucę zaktualizowany test Opery, którą użytkuje mi się doskonale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts