Isaus Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Witam Mam pytanie czy do pióra Faber-Castell Loom pasują wszystkie konwertery "international" czy tylko dedykowany przez producenta?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurher Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Skoro pasuje nabój International, to i konwerter będzie pasował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Cześć. Do tego pióra możesz stosować większość konwerterów i nabojów z końcówką international. Z popularnych, Looma na pewno można załadować konwerterem Kaweco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Nie wiem jak jest w Loomie, ale ja do swojego Ambition nie mogę wcisnąć chińskiego konwertera... Za grube ścianki są trochę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isaus Posted February 6, 2017 Author Report Share Posted February 6, 2017 Aktualizacja. Pasuje tylko oryginalny tłoczek, chińskie konwertery mają za grube ścianki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 8 godzin temu, Isaus napisał: Aktualizacja. Pasuje tylko oryginalny tłoczek, chińskie konwertery mają za grube ścianki. Nie wprowadzaj w błąd. To że jeden chiński konwerter nie pasuje, to nie oznacza że żaden nie pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurher Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 9 godzin temu, Isaus napisał: Aktualizacja. Pasuje tylko oryginalny tłoczek, chińskie konwertery mają za grube ścianki. Nie do końca. Ostatnio nabyłem w papierniczym takie małe zgrabne piórka za ok naście zeta. Mają tłoczki węższe od np. Jinhao. Jinhao ma swoje na śrubę, te mają suwak i działają ala strzykawka. Są węższe w dole i powinny pasować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts