Kowal1623 Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 Witam. Nie jestem pewien, czy wrzucam to w dobrym miejscu. Poszukuję jakiejś podkładki (widziałem gdzieś taką tekturkę falistą, może być też z innego tworzywa), którą mógłbym umieścić w drewnianym pudełku, żeby ułożyć tam ładnie pióra. Planuję to wyścielić jakąś skórą, więc materiał jest bez znaczenia, tylko musi być możliwość docięcia. Macie jakieś pomysły z czego takie coś zrobić/ kupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 Albo ze skóry położonej na lewą stronę (może też być na prawą), albo z tzw. "floku", czyli papieru pokrytego "strzyżą tekstylną". Nie wiem gdzie jest dostępny papier flokowy, ale jak wpiszesz w wyszukiwarce, to jest tego od groma. Może być jeszcze welur, ale trudniej się okleja. Ja trochę przerobiłem ten temat, bo zacząłem robić sobie coś takiego: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/9385-takie-sobie-coś-robię/ Temat niebawem odgrzebię, bo mam teraz trochę czasu, ale tak na teraz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 31, 2017 Author Report Share Posted January 31, 2017 (edited) Skóry to ja mam pod dostatkiem... właśnie taką mam położoną. Chciałem coś z rowkami jak w Twoim pomyśle, ale nie mam narzędzi. Zostanie jednak ta skóra, tylko muszę coś pod spód położyć, bo szufladka jest za głęboka trochę. Edited January 31, 2017 by Kowal1623 Literówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 (edited) To połóż gąbkę, czy cokolwiek... Jeśli chodzi o te moje "rowki", to nie jest aż taka duża inwestycja. Najtańsza (bo po co droższa?) frezarka i jeden frez. Ale jak masz skóry pod dostatkiem, jak piszesz, to jesteś Lord Skóra zawsze się sprawdzi. Możesz pokombinować, czy na lewą stronę, czy prawą, jaki kolor... Masz szerokie pole do popisu. Skóra, cokolwiek byś z niej nie zrobił, zawsze będzie wyglądać i spisywać się dobrze. Powodzenia w kombinacjach! P.S. Te rowki, to na początku próbowałem wyginać z kartonu na szablonie (na drewnianym kołku). Jak masz jakieś podstawowe zdolności manualne, to może wyjść całkiem nieźle, tylko wymaga trochę zabawy. Jest w każdym razie możliwe. Edited January 31, 2017 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 31, 2017 Author Report Share Posted January 31, 2017 (edited) Tymczasowo poskładałem kawałek skóry w kostkę, ale przy najbliższej okazji to podocinam i włożę jakąś gąbkę, albo jak mnie najdzie ochota to nakleję na jakąś deseczkę, czy tekturkę i zrobię szufladkę dwupoziomową Moja wygląda tak: http://m.fotosik.pl/zdjecie/pelne/68fb30680d8d7052 P.S. @Kleks dzięki za pomysły Edited January 31, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbatnick Posted January 31, 2017 Report Share Posted January 31, 2017 No całkiem fajnie to wyszło Skrzyneczkę też sam robiłeś, czy miałeś gotową? Ta skóra na wierzchu fajnie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 31, 2017 Author Report Share Posted January 31, 2017 Dzięki @herbatnick W skrzyneczce dostałem kiedyś jakiś prezent na urodziny. Pasek zdaje się. Szkoda mi jej było wyrzucać (podświadomie już chyba wtedy wiedziałem, że zalęgnie się u mnie pióroza i że będzie w sam raz na pisadełka). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts