Cement Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 To moja pierwsza recenzja. Po rozpakowaniu pudełka widzimy żółty futerał z zamszu. Na szczycie jest naklejona czarna plastikowa plakietka z logiem Duke'a. Futerał jest na zawiasach. W środku beżowy materiał, w którym umieszczone jest pióro wieczne. Na górze jest saszetka z napisem" Rhyme star". W moim przypadku tam była 12- miesięczna karta gwarancyjna i paragon. Pióro jest żółto - czarne ze wzorem skóry afrykańskiego węża. Na skuwce ozdobny ring z napisem Duke i numerem modelu 962. Klips jest w kształcie spłaszczonego walca a logiem Duke'a na górze klipsa.Góra pióra to 3 poziomy. Pierwszy to chromowany metal, drugi to czarny plastik, a na końcu syntetyczna perełka. Po zdjęciu skuwki(dobrze trzyma) ukazuje się piękna stalówka z logiem firmy oraz jakby rozchodzącymi się promieniami od loga. Rozmiar M. trzyma się za czarne tworzywo ABS. Na obu końcach tworzywa chromowane ringi. Po odkręceniu korpusu ukazuje się nam tłoczek. Firmowy tłoczek Duke'a. Kręcony. Jest duży, łatwo zasysa atrament. Co do pisania, to pisze się wyśmienicie. Pióro sunie po papierze. Nie strzępi, ani nie przerywa. Jedyny mankament to to, że z Pelikanem Blau-schwarz trochę się nie lubią. Troszeńkę atramentu zawsze zostaje na stalówce. Podsumowując, to pióro, którego szukałem. Wyróżniający się wzór, tłoczek, i dobra stalówka wto spełnienie moich teraźniejszych marzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Tak. Wzorek "snake skin" jest naprawdę ekstra. Stosowany był już z dawien dawna i to u różnych producentów. Tu na przykład przez Mabie Todd w modelu Swan 105/86. Ten Duke prezentuje się znakomicie. Moje gratulacje. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D@dik Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Troszkę już poczytałem o tym modelu i myślę poważnie o zakupie jako instrumencie do codziennych notatek. Podoba mi się forma tego pióra i chwalone wykonanie. Dzięki za recenzje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cement Posted April 21, 2012 Author Report Share Posted April 21, 2012 Ja upolowalem za 55zl. Teraz wszyscy w klasie mi zazdroszcza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cement Posted April 22, 2012 Author Report Share Posted April 22, 2012 Zapomnialem dodac, ze skuwka jest ciezsza od reszty piora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Mam to pióro i jestem z niego bardzo zadowolony. Ni sprawia ŻADNYCH kłopotów. Zapomnialem dodac, ze skuwka jest ciezsza od reszty piora. Tak, to prawda. Jest od niego masywniejsza, co powoduje zabawną różnicę między piórem otwartym i zamkniętym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cement Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Wystepuje u ciebie nib creep? Jakiego inka uzywasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 (edited) Używam niebieskiego Parkera. Nib creep'u nie ma, co najwyżej taki śladowy. Edited May 15, 2012 by Pingwin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts