Pioromaniaczka Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Hej, witam wszystkich miłośników pisania piórem. Moja przygoda zaczęła się dość wcześnie, ponieważ pierwsze literki uczyłam się pisać piórem Tak, nauczyłam się nim pisać i może dlatego mam do piór taki sentyment. Jako dziecko miałam zwykłe pióro "kochinirskie" pamiętam było zielone z prawie złotą skuwką. Niestety dzisiejsze "kochinorskie" pióra są fatalne i już tak świetnych nie produkują. Piórem tym pisałam do ok 3 lat... do póki nie pękła obudowa. Kolejne dostałam od mamy - piękne z stalówką - niestety ukradła mi je nauczycielka . Potem była przerwa. Długa przerwa. I chyba w wieku 15 lat wygrałam pióro firmy Parker... bordowe. Pisało mi się nim fatalnie i tak zraziłam się do parkerów. Równie fatalnie pisało mi się długopisami tej firmy. W między czasie do pisania na studiach używałam długopisów - ale szybko powróciłam do "zapachu atramentu" i chińskich podróbek. Marzyłam o piórze... ale ceny były powalające. Owszem, moglam w międzyczasie sobie na nie uzbierać- ale miałam inne priorytety - do czasu. Właśnie i tu zaczyna się moja NOWA HISTORIA. Rok temu w nagrodę za samodzielną naukę angielskiego postanowiłam kupić sobie pióro. Dodam że nie było łatwo, bo nie pracowałam. Udało się. Dziś nabyłam moje upragnione i długo oczekiwane - może nie aż tak wysokich lotów pióro firmy Shaeffer - typ 100. Ale o pierwszych wrażeniach w innym wątku. pioromaniaczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Dobrze spożytkowane pieniądze z nagrody i ładne pióro Wkłady czy butelka z atramentem? Witaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pioromaniaczka Posted June 11, 2016 Author Report Share Posted June 11, 2016 (edited) Oczywiście atrament czyli butelka... nie lubię nabojów. Edited June 11, 2016 by Pioromaniaczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Hej! Ho!?? Witaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts