fasolus Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Witam. Stałem się posiadaczem tytułowego pióra. Okazało się, że klips przy zatyczce jest niesprawny. Z tego co wiem to w tym modelu powinien on być na sprężynie, czyli da się go odchylić, a on sam ''odbije" i wróci do pierwotnego położenia. Niestety w moim egzemplarzu tak się nie dzieje, a do tego klips można swobodnie wyjąć. Jakieś pomysły jak to naprawić? Z góry dziękuję za pomoc http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/6962633/1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Hej Fasolus! Witaj na PWF . W Twoim egzemplarzu Carene brakuje metalowej, elastycznej blaszki pełniącej rolę sprężyny. Powinna znajdować się w dolnej części uchwytu klipsa, a na zdjęciach jej nie widać. O! Tutaj jest pokazane, co mam na myśli: Źródło: FPN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fasolus Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 Hej Fasolus! Witaj na PWF . W Twoim egzemplarzu Carene brakuje metalowej, elastycznej blaszki pełniącej rolę sprężyny. Powinna znajdować się w dolnej części uchwytu klipsa, a na zdjęciach jej nie widać. O! Tutaj jest pokazane, co mam na myśli: Źródło: FPN Dzięki za pomoc. A wiesz może gdzie taki element można kupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian_33 Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 (edited) Może dorobić? Pewnie się nie da kupić samej "sprężyny". Edited February 26, 2016 by Krystian_33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fasolus Posted February 26, 2016 Author Report Share Posted February 26, 2016 (edited) Może dorobić? Pewnie się nie da kupić samej "sprężyny". Nawet nie wiem jak ta ''sprężyna" powinna wyglądać. Potrzebowałbym więcej zdjęć Edited February 26, 2016 by fasolus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fasolus Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Hej Fasolus! Witaj na PWF . W Twoim egzemplarzu Carene brakuje metalowej, elastycznej blaszki pełniącej rolę sprężyny. Powinna znajdować się w dolnej części uchwytu klipsa, a na zdjęciach jej nie widać. O! Tutaj jest pokazane, co mam na myśli: Źródło: FPN Mógłbym Cię prosić o wstawienie większej ilości zdjęć tej blaszki? Najlepiej z kilku ujęć. Będę próbował ją dorobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts