visvamitra Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Nie wszyscy wiedzą, że Polska oprócz kosmetyków, mebli i soków, może stać się ważnym graczem na międzynarodowym mini-rynku atramentów do piór wiecznych:) A wszystko za sprawą naszego forumowego kolegi Nicponia, który tworzy atramenty kolorowe, nasycone, o dobrych właściwosciach. Brak im jedynie wystrzałowego opakowania. Więcej informacji znajdziecie na tej stronie. Można zaryzykować tezę, że w środowisku staje się najbardziej znanym producentem atramentów żelazowo-galusowych. Pozostaje nam trzymać za Konrada kciuki i liczyć na to, że jeszcze nie raz zaskoczy nas czymś ciekawym. Azure 1 to kolor bliski standardowym Rotal Blue. Nie lubię takich kolorów, dla mnie są nudne. Software ID Oxford recycled, Jinhao 599, M CIAK, Kaweco Sport Classic, B Poljet, Kaweco Sport Classic, B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Hmm, znowu mam wrażenie, że na zdjęciach są prezentowane dwa różne atramenty Ech, te skanery. Wersja błękitna jest przyjemna, natomiast ta fioletowa już trochę mniej. Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 Jest różnica w zależności od papieru, nie mam juz chyba tego atramentu, ale wszystko było robione na jednym skanerze w jednakowych warunkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Jest różnica w zależności od papieru, nie mam juz chyba tego atramentu, ale wszystko było robione na jednym skanerze w jednakowych warunkach. Częściej piszę na papierach klasy Poljeta niż na CIAK-u, więc chyba nie kupię A z resztą niebieskich ci u mnie od groma jasnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Ten cały Azure kojarzy mi się z pewną gwiazdą... A tak serio. Coś w tym jest, co napisał Markol. Jak sobie porównać te dwie próbki: CIAK, Kaweco Sport Classic, B ... to rzeczywiście różnicę widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Dla mnie trochę za blady. Wolę Błękit #5 Dzięki za recenzję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts