peter68pk Posted August 8, 2015 Report Share Posted August 8, 2015 Witam, Państwa Forum zostało mi rekomendowane jako źródło kompetentnych informacji w zakresie wiecznych piór. Jestem posiadaczem pióra PARKER, którego fotografie załączam. Pióro znajduje się w rodzinie od kilku pokoleń. W uzupełnieniu załączonych fotografii: na piórze znajduje się inskrypcja: "GEO.S.PARKER PARKER VICTORY REG.T.M." Będę zobowiązany za wszelkie informacje identyfikujace ten egzemplarz, określające jego wartość, prawdopodobną date wyprodukowania itp. pozdrawiam Piotr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 8, 2015 Report Share Posted August 8, 2015 (edited) Słabe zdjęcia, nie widać stalówki, nie widać bebechów, niewiele można powiedzieć poza tym, że jest zapuszczone. Nie mam w tej chwili czasu sięgnąć do źródła, żeby sprawdzić który to jest dokładnie model Victory, ale tak na szybko, data produkcji sądzę około połowy lat 40-tych do 50-tych A co chcesz z tym piórem zrobić? Edited August 8, 2015 by kasiasemba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted August 8, 2015 Report Share Posted August 8, 2015 (edited) Victory II, choć mało szczegółów widać. Kiepski stan zachowania i dekoloryzacja, chyba, że to jakość zdjęć. Lata 40-te. Pudełko z lat późniejszych, po 1958 roku, bo wtedy zmieniono logo na to z pudełka. Edited August 8, 2015 by atuzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter68pk Posted August 9, 2015 Author Report Share Posted August 9, 2015 Słabe zdjęcia, nie widać stalówki, nie widać bebechów, niewiele można powiedzieć poza tym, że jest zapuszczone. Nie mam w tej chwili czasu sięgnąć do źródła, żeby sprawdzić który to jest dokładnie model Victory, ale tak na szybko, data produkcji sądzę około połowy lat 40-tych do 50-tych A co chcesz z tym piórem zrobić? Dziekuję. Nie mam dla niego żadnego szczególnego przeznaczenia. mogę je sprzedać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter68pk Posted August 9, 2015 Author Report Share Posted August 9, 2015 Victory II, choć mało szczegółów widać. Kiepski stan zachowania i dekoloryzacja, chyba, że to jakość zdjęć. Lata 40-te. Pudełko z lat późniejszych, po 1958 roku, bo wtedy zmieniono logo na to z pudełka. Dziekuję za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Dziekuję. Nie mam dla niego żadnego szczególnego przeznaczenia. mogę je sprzedać tak właśnie myślałam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts