visvamitra Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Spółka J. Herbin jest firmą z tradycjami, na rynku funkcjonuje od 1670 roku. W oficjalnej linii dostępnych jest 30 kolorów: Planuję przygotować zestawienie całej linii 30 kolorów (bez serii 1670). Szukam próbek następujących Herbinów . Eclat de Saphir może się podobać - z jednej strony ma intrygującą nazwę (zresztą w moim odczuciu francuzi proponują najciekawsze nazwy dla atramentów, trochę poetyckie, niebanalne, no i po francusku a po francusku wszystko brzmi lepiej) z drugiej całkiem rozsądny kolor. Mnie nie zachwyca za bardzo, bo nie przepadam za niebieskimi wpadającymi w fiolet. Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym marki Queen SOFTWARE ID Zakres koloru Kalendara - Kaweco Classic Sport, eyedropper, stalówka B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Mnie jakoś nie zachwyca - chyba trochę zbyt fioletowy i jasny jak dla mnie... może jakbym się z nim dłużej opatrzył to bym się przekonał, ale tak na "pierwszy rzut oka" to pewnie zatankowałbym do pióra co innego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finansista Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Dziwne, używałem tego koloru ok. 2 lata temu przez kilka miesięcy i nie przypominam sobie, żeby mi kiedykolwiek tak "zalatywał" fioletem. Chociaż w sumie tylko na ręczniku wygląda na fiolet, a w piśmie już normalnie, tak jak go pamiętam. Koniec końców "zdradziłem" go z Iroshizuku kon-peki, którry jest moim "Niebieskim Nr 1" do dziś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 No jak dla mnie to na skanie jest ewidentna nuta fioletów, a w każdym bądź razie nie jest to zdecydowanie czysty odcień koloru niebieskiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 18, 2015 Author Report Share Posted July 18, 2015 CIAK, Jinhao x750, M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Podoba mi się kolor a Twoje zdjęcia stalówek też niczego sobie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Nie jest zły ten kolor. Ponieważ na niebiesko nie piszę prawie wcale - zostanę przy sprawdzonej WM Floridzie oraz Viscontim. Dzięki za recenzję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Fajne te upaćkane stalówki ;-). Kolorek nie jest zły. Nabyłem ostatnio w ramach akcji "4 za 3" w wiadomym sklepie i sprawdza się całkiem nieźle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukiStrike Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Fajny kolor. Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts