visvamitra Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 W ubiegłym roku przeprowadziłem dwa zamówienia grupowe atramentów L'Artisan Pastellier z serii Callifolio. Nie wszyscy je pokochali, ale ja bardzo "kalafiory" polubiłem. Inti stało się moim ulubionym atramentem, Itzmana i Oconto również są w czołówce. Kilka innych systematycznie przepływa przez moje pióra. Lubię je i już. Planuję w tym roku zamówienie grupowe - prawdopodobnie w listopadzie. Dlaczego w listopadzie? Chcę najpierw zrobić zestawienie łączne wszystkich kolorów z tej serii. Yalumba ma fajną nazwę, znośny kolor i słabe nasycenie. Nie polecam tego atramentu właśnie ze względu na brak nasycenia, który sprawia, że Yalumba jest bezpłciowa. Jest przyjemny, ale tylko przez chwilę. Mnie po pięciu minutach zaczyna nudzić. KROPLE ATRAMENTU NA RĘCZNIKU KUCHENNYM MARKI QUEEN ZE ZNANEJ SIECI DYSKONTÓW MÓJ PROGRAM WIDZI TEN KOLOR MNIEJ WIĘCEJ TAK: ZAKRES KOLORU (użyłem narzędzia gradient w PSie, zaznaczyłem partie jasne i ciemne, w rezultacie powstał taki gradient) W kalendarzu - Kaweco Sport, blaszka B Na zdjęciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Rudość w szczytowej formie Ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 O tak, iście lisi kolor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 4, 2015 Author Report Share Posted July 4, 2015 (edited) Chyba zmienię zdanie. Wczoraj napełniłem TWSBI 580 Yalumbą i stwierdzam, że w tym piórze, w stubie 1,1, atrament ten prezentuje się wyśmienicie. Kreska jest mokra i obfita, nasycenie przyjemny, kolor nabiera charakteru. Tutaj na papierze CIAK. ok: Edited July 4, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 4, 2015 Author Report Share Posted July 4, 2015 Na innych papierach też wygląda dobrze, ale nie mam teraz czasu skanować. Może wieczorem. Jakby ktos ten atrament miał i uzywał w innych piórach, niech wrzuci jakiś skan lub zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Bardzo fajny kolorek. W sam raz na lato. Dobrze, że odświeżyłeś temat. Jak kupię Pelikana M800 Burnt Orange, to zaleję właśnie tym atramentem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukiStrike Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Zacny kolorek. Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts