visvamitra Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Atrament nazwany Sunset był częścią nieprodukowanej już serii atrementów Caran d'Ache "Colors of the Earth". Udało mi się kupić go niedawno za ułamek ceny sklepowej. Zrecenzował go już KONIS . Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi (w partiach jasnych) ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Caran d'Ache Kolor: Sunset Opakowanie: kałamarz o objętości 30 ml Cena: kupiłem za 25 PLN, sprzedawany był za ok. 60 PLN. Ceny atramentów Caran d'Ache są nieprzyzwoite :/, ale to bardzo dobre atramenty. Nasycenie: dobre, atrament zaznacza swoją obecność na kartce, ale z niej nie wyskakuje Przepływ: dobry. Nie miałem z Sunset żadnych problemów w Baoerze 517 z blaszką M Cieniowanie: zauważalne Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: nie przebija na Oxfordzie ani na Mondi. Przebija na papierze xero. Strzępienie: strzępi na papierze Mondi 90g Wysychanie: około 20 sekund wysycha kreska pozostawiona blaszką M Baoera. MOJA OCENA: najznośniejszy róż z jakim miałem do czynienia. Przekonać to mnie nie przekonał, ale też nie pozostawił po sobie niesmaku SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze no-name wykorzystanym do produkcji firmowego notatnika 2. Na papierze OXFORD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 A jak się ma do Andrinople? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru098 Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Wg mnie rrochę mało intensywny, tak jakby trochę brudny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts