visvamitra Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Próbkę Bleu Tempete zassałem od aoirghe. Dziękuję. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Bleu Tempete Opakowanie: kałamarz o objętości 40 ml lub saszetka o pojemności 50 ml Cena: 4 euro za saszetkę, 6 euro za kałamarz. Atrament trzeba sprowadzać z Francji, co generuje dodatkowe koszty Nasycenie: umiarkowane Przepływ: dobry Cieniowanie: zauważalne, mnie się nie podoba Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: strzępi minimalnie Wysychanie: poniżej 15 sekund w Pilocie 78G z blaszką B MOJA OCENA: OK. SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Bardzo podobny do royal blue pelikana lub montblanc tylko bardziej blady,… jakby rozcieńczony troszkę... Visvamitra a jak według ciebie?... Edited February 9, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Tu jest fajne zestawienie niebieskości Callifolio: http://www.stylo-plume.org/viewtopic.php?f=22&t=5266 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 W moim piórze znów ten kolor wygląda nieco ciemniej, ale lubię mokre stalówki, a to wpływa na nasycenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 I zawsze tak będzie Chyba muszę kupić M-ki Pilota 78G do testów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts