visvamitra Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Inti to bóg Słońca w mitologii Majów. Jest to również nazwa bardzo ciekawego atramentu produkowanego przez L'Artisan Pastellier. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Inti Opakowanie: kałamarz o objętości 40 ml lub saszetka o pojemności 50 ml Cena: 4 euro za saszetkę, 6 euro za kałamarz. Atrament trzeba sprowadzać z Francji, co generuje dodatkowe koszty Nasycenie: silne Przepływ: dobry Cieniowanie: silne, bardzo mi się podoba Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: strzępi trochę Wysychanie: >10 sekund MOJA OCENA: genialny! SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD Porównanie z HOPJESBRUIN P.W.Akkermana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Piękny. Miodowy, ładnie cieniuje, jasny, ale nie za jasny. Jak zwykle super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 Ten kolor jest genialny - od jakiegoś czasu mój numer 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Nie widzę nic w nim genialnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 12, 2014 Author Report Share Posted May 12, 2014 A ja wszystko Piękny kolor, intensywne cieniowanie, świetny przepływ. Niestety saszetka kończy mi się w zastraszającym tempie :/ L'Artisan Pastellier niektóre atramenty robi średnie - niebieskie i niebiesko-zielone nie powalają, ale do brązów i herbaciano-rudych mają dobrą rękę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 I Ty piszesz tym pomarańczowo-rudym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 12, 2014 Author Report Share Posted May 12, 2014 Na co dzień. Od miesiąca piszę na zmianę Inti, Itzamną i Hazelnut Brown. Inti to mój ulubieniec. Aż żałuję, że zamówiłem tylko jedną saszetkę. Obstawiam, że za miesiąc po Inti śladu nie będzie. Wyślę ci próbkę, żebyś zrecenzował i docenił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Już obmyślam, czym się zrewanżuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts