visvamitra Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Próbkę Evergreen otrzymałem od Janykiela, za co bardzo mu dziękuję. Evergreen to udana, ciemna zieleń z nutami czerni i szarości. INFORMACJE / PARAMETRY Producent: DiamineKolor: EvergreenOpakowanie: szklana butelka o pojemności 80 ml albo plastikowa o pojemności 30 ml.Cena: ok. 13 PLN za 30 ml; 35 za 80 ml. Zależy od tego, gdzie się kupuje. Najbardziej opłaca się bezpośrednio od Diamine. Źródło: www.gouletpens.com Nasycenie: umiarkowanePrzepływ: dobryCieniowanie: wyraźne, ciekawe Jakość linii: bardzo dobraOsadzanie się na stalówce: nie zauważyłemWpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: różnie z tym bywa, zasycha w moim Tenny, a jest to pióro, które poradziło sobie z wieloma trudnymi atramentami.Strzępienie: śladowe, widoczne na papierze MondiWysychanie: OK Inne: udana ciemna zieleń SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. W kalendarzu wyprodukowanym przez firmę LEB Model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Ech. No nie mogę doczekać się tego zestawienia. Wtedy porównam zielenie. I zbankrutuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts