visvamitra Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 (edited) Jest to atrament, który zachwycił mnie na spotkaniu w firmie PWC i był jedną z jego ukrytych konsekwencji finansowych. Dziadek zawsze powtarzał, że nie ma nic za darmo a ja glupi mu nie wierzyłem ZDJĘCIA OPAKOWANIA I BUTELKI: RECENZJA: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Pilot Kolor: Shin-ryoku ("leśna zieleń" - jak dla mnie bardziej morska, ale co tam) Opakowanie: szklana butelka o pojemności 50 ml Cena: Na polskich sklepowych półkach cena jest barbarzyńska i nieprzyzwoita - 140 PLN. Można jednak znaleźć atramenty Iroshizuku na eBayu i na Amazonie za ok. 60 % tej kwoty. Na Rakutenie chodzą po 40 PLN (ale trzeba doliczyć pokaźne koszty wysyłki). Ja Iroshizuku kupiłem od sprzedającego Santa Trading Japan na amerykańskim Amazonie za 22 $ z przesyłką do Polski. Osadzanie się na stalówce – trochę Przebijanie - ledwo zauważalne Strzępienie – nie zauważyłem Nasycenie – dobre Przepływ – bardzo dobry Cieniowanie – ciekawe Wysychanie – zależy od papieru, ale znośne Inne: Piękny kolor. SKANY (Pismo + cieniowanie): Edited October 13, 2013 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts