kastorr Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Miałem uzbierać na coś dużego, cygarowatego ale tak się złożyło że maxi75 chciał się pozbyć swojego Watermana w zasadzie pasowało we wszystkie moje preferencje tyle że kosztowało 5x mniej niż zamierzałem wydać! Pamiętam też jak pierwszy raz na początku mojej przygody z piórami widziałem te pióro to strasznie mi się podobało, no i cóż zmaterializowało się w moich rękach Do tego tak się złożyło że akurat w moje urodziny Ładny inprint Piękna duża 18 karatowa stalówka Waterman dołączył do PFMa V jako pióro vintage w mojej kolekcji. Wiekowo mają się do siebie podobnie: Tutaj wszystkie pióra ze złotą stalówką jakie mam. No i próbka pisma. Stalówka jest ostra ładnie fleksuje podaje sporo atramentu już przy lekkim nacisku. Pod własnym ciężarem pisze cieniutką suchą kreskę. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Jaki tu jest system napełniania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kastorr Posted August 19, 2013 Author Report Share Posted August 19, 2013 Jaki tu jest system napełniania? Szczerze nie wiem jak się nazywa Pióro mam od 1h więc mam nadzieję że jestem z tego powodu usprawiedliwiony Napełnia się podobnie jak Pelikana tym pokrętłem na 4 zdjęciu od góry, tylko że w środku jest kartridż zamiast wbudowanego tłoka. Jak to się dokładnie wyjmuje jeszcze nie wiem ;P Czekam aż maxi mi wytłumaczy żeby niczego nie zepsuć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Szklany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kastorr Posted August 19, 2013 Author Report Share Posted August 19, 2013 Szklany? tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Piękne pióro. Gratulacje I sto lat z okazji urodzin! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts