BeJot Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Są/bywają takowe? Jeśli tak, to gdzie szukać? Wiem, oczywiście, że kartki/arkusze/bloki, chodzi mi jednak o bardziej "torebkowy", poręczny format Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Whitelines? Rhodia jest żółta, a Oxford ma chyba jakąś linię z żółtymi kartami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Oglądałem ostatnio notatniki Whitlines, ale nie zdecydowałem się na zakup, bo intuicja podsunęła mi świadomość pojawienia się ryzyka problemów z przebijaniem. Kolor szarawo/beżowy, a linie/kratki rzeczywiście białe. Przyszedł mi jeszcze do głowy notes Macma, ale znam go jedynie ze słyszenia: http://www.macma.pl/...mi-i-gumka.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Problemy z kolorowymi kartkami mogą być takie, że kolory od szarości i beżu do bieli są uzyskiwane poprzez wybielanie papieru chlorem lub związkami tlenu, co nie wpływa zbytnio na ich chłonność. Kartki barwione mają dodatkowe barwniki i w moim odczuciu gorzej chłoną atrament, są "woskowate". Ale być może pisałem po słabym kolorowym papierze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeJot Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 Dziękuję, stestuję tego Macma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woltymand Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Też pomyślałem o Whitelines, ale nie testowałem. Ostatnio widziałem w warszawskim Trafficu. Ale drogie są... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts