Guest nilfein Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Hej wszystkim. Mam maleńki problem z moim nowym Baoer'em 100, a mianowicie zauważyłem, że atrament jest podawany cokolwiek niekonsekwentnie. Raz kreska jest aż nazbyt obfita, a po chwili pisania robi się aż nadto sucha i anorektyczna. I tak w koło Macieju. Mokro-sucho-mokro-sucho...Piórko sprawia wrażenie, jakby co jakiś czas "odbijało" mu się atramentem. Byłoby to nawet zabawne, gdyby nie wkurzało. Płukałem je już kilka razy, zostawiałem na noc w wodzie z płynem do naczyń, próbowałem rzadszych i gęstszych atramentów - raczej marny efekt. Jakieś pomysły, jak tej przypadłości zaradzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Moooże rozłożyć i wyczyścić w sposób dokładniejszy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Mówisz? Obawiam się, że przy moich zdolnościach majsterkowicza albo nie uda mi się go na powrót złożyć, albo zostaną mi jakieś części... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Jeśli przyślesz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Baoera 100 nie da się rozłożyć - z tego co się zorientowałem, to spływak jest wsadzany od tyłu, a nastepnie blokowany w pozycji przy pomocy przyklejanej blaski i nie ma szansy go wyjąć - chyba że wykarzesz się ponad przeciętną siłą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Albo ponadprzeciętnym szprytem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinhao Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 A tankujesz nabojami czy za pomocą konwertera z taką małą kuleczką wewnątrz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Tylko za pomocą konwertera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinhao Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Po płukaniu systemu przedmuchaj mocno od tyłu, nie pomoże próbuj dogadać sie ze sprzedawczynią , pozdrawiam Jinhao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts