konis Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Za kilkanaście euro kupiłem pióro Geha 705 Green. Miało to pióro wyszczerbiony iryd w stalówce, więc nie pozostało mi nic innego, jak zrobić z niej stuba. Efekty tego na zdjęciach. Cześć sekcji jest transparentna, co pewnie jest wadą fabryczną. Sekcja cała powinna być nieprzezroczysta. Na pozłocie początki brassingu, ale widać to dopiero na dużym powiększeniu. Na tym zdjęciu wyraźnie widać, jaką "krzywdę" uczyniłem stalówce. Najważniejsze jednak, że pióro pisze jak złoto. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 głęboka zieleń - miłe wspomnienie: żeby tak wróciła. Trzeba będzie poczekać do lipca... Tymczasem za oknami złoto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted October 19, 2012 Report Share Posted October 19, 2012 Cześć sekcji jest transparentna, co pewnie jest wadą fabryczną. Sekcja cała powinna być nieprzezroczysta. mam pióro geha, w uboższej wersji - Shulfueller. tez ma taką "wadę fabryczną" niestety sam ją spowodowałem poprzez polerowanie pióra (dodam że nie robiłem tego jakoś wyjątkowo mocno). także to może być wykonane w okresie po produkcyjnym. czy to poprze intensywne używanie, czy polerowanie. nie wiem jak ta stalówka, ale moja jest rewelacyjna. no i gratuluję rzadkiego (i do tego mojego ulubionego) koloru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Pięknie mości Konisie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts