skwercio Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Mam ja pióro, które zwie się Hero 616 Jakiś czas temu chciałem wziąć się za jego "odrestaurację", ale mam problem - nie jestem w stanie go nawet rozkręcić. Nie chodzi tylko o odkręcenie osłony sekcji, nie chce się odkręcić nawet korpus! Wie ktoś, jak temu zaradzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 utop go w wodzie na dłużej potem zawołaj ludwika - kolegę admina i top go dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 (edited) Ludwik do piór jest kompenetny bo pochodzi od INCO, która to wyprodukowała pierwsze moje szkolne pióro. Na chyba nawet kilka moich pierwszych szkolnych piór. Bo wymarzonego chończyka kupiłem dużo później. W każdym bądź razie: Ludwiku, do piór! Edited September 7, 2012 by ryard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted September 8, 2012 Author Report Share Posted September 8, 2012 Kicha, nie puściło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted September 9, 2012 Author Report Share Posted September 9, 2012 Pióro działa (stalówkę wymieniłem mu odprzodowo), ale - jako że nadal nie daje się rozkręcić - zostało blow fillerem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Ja jak miałem takie problemy z rozkręceniem Hero 616 ogrzewałem go tuż przed rozkręceniem - gorąca woda z czajnika to dobre rozwiązanie, nie za długo bo nie chcesz usmażyć zbiorniczka na atrament. A później pióro złapać przez tkaninę (raz że będzie ciepłe - dwa mniejsza szansa połamania pióra) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 Udało się go rozkręcić, tuż po tym, jak - gdy napełniałem go na zasadzie blow filler - przekonałem się o nieszczelności zbiorniczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 tzw zlosliwosc rzeczy martwych;) podejmujesz sie proby reanimacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 Podjąłem się, ale dla odmiany spływak ze stalówką zaczął mi sprężynować (nie że flex, tylko że stalówka lata w górę i w dół) i stwierdziłem, że dla jednego bezczelnego 616 sobie żył wypruwać nie będę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts