krzysztofffer Posted April 17, 2022 Report Share Posted April 17, 2022 Witam, Poszukuję opinii posiadaczy i użytkowników Faber-Castell Essentio. Polecacie czy raczej nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted April 18, 2022 Report Share Posted April 18, 2022 Mam, Essentio i poprzednika - Basic. Oba ciężkie, stalówki gładkie, przyjemne. Basic po latach na skuwce i sekcji jest taki nieprzyjemnie lepki w dotyku... jakby te gumowe części reagowały po latach po kontakcie z dłońmi. Uchwyt parasolki z Rossmanna też mi tak robi Generalnie - fajne, solidne, dobrze piszą, naboje uniwersalne, duże spokojnie się mieszczą, aż szkoda tłoczka do nich szukać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofffer Posted April 19, 2022 Author Report Share Posted April 19, 2022 (edited) 15 godzin temu, Ann_gd napisał: Mam, Essentio i poprzednika - Basic. Oba ciężkie, stalówki gładkie, przyjemne. Basic po latach na skuwce i sekcji jest taki nieprzyjemnie lepki w dotyku... jakby te gumowe części reagowały po latach po kontakcie z dłońmi. Uchwyt parasolki z Rossmanna też mi tak robi Generalnie - fajne, solidne, dobrze piszą, naboje uniwersalne, duże spokojnie się mieszczą, aż szkoda tłoczka do nich szukać. Essentio ma podobnie za starzeniem gumek? Zdarzyło się im zasychać w skuwce? Edited April 19, 2022 by krzysztofffer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted April 19, 2022 Report Share Posted April 19, 2022 Póki co Essentio się nie lepi, ale też mój ma sekcję aluminiową, tak na dotyk mi się zdaje. Skuwka póki co nie sprawia takiego wrażenia. Nie zdarzyło się, żeby zasychał, nie przypominam sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts