bookbob Posted February 17, 2022 Report Share Posted February 17, 2022 (edited) Niedawno kupiłem Lamy 2000 EF i podczas pisania nim zauważyłem, że jedna z tych charakterystycznych blaszek wystaje bardziej niż druga. Początkowo myślałem, że są nierówno przycięte, ale okazało się sekcja jest minimalnie krzywo wydrylowana: patrząc po średnicy w miejscach gdzie są wycięcia na blaszki, z jednej strony ścianka jest grubsza niż z drugiej. Dodam, że skuwka przy zamykaniu "klika" i zamknięta nie lata. Tylko nie wiem, czy trzyma się na obu czy tylko jednych uchu. Stąd moje pytanie do innych posiadaczy tego pióra: cz w waszych egzemplarzach też tak jest? Zdjęcia: https://imgur.com/a/C3Yh9nj Edited February 17, 2022 by bookbob Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIecznik Posted February 18, 2022 Report Share Posted February 18, 2022 Faktycznie. Fajans. Jedno ucho mniej wystaje przez to. Mnie by to wkurzało i bym reklamował. O niebo bardziej precyzyjnie toczone są indyjskie Rangi z Pens - Ranga. Tam jak coś skiepszczą, to przynajmniej nie idzie do obiegu handlowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bookbob Posted February 18, 2022 Author Report Share Posted February 18, 2022 Mam zamiar składać reklamację. Swoją drogą jestem zaskoczony, że pióro przeszło przez kontrolę jakości. Widocznie bardziej opłaca im się przyjmować pióra na reklamacje niż uściślić QC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts