Pilot Inspektor Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Model pilota z podobnego segmentu co 78g, jednak znacznie się od niego różniący wyglądem. Mi bardzo przypomina japońskie pióra z lat 70 z częściowo schowanymi stalówkami. Stalówka ta sama co w 78g, prera i plumix. Porównanie z 78g : 77g jest cieńszy o 78g, ale długośc jest mniej więcej taka sama Jeżeli miałby stalową skuwkę, byłbym już całkowicie szczęśliwy Pióra są zasilane standardowymi nabojami (u góry 77g na dole 78g) Próbka pisma stalówki BB w porównaniu z B w pilocie 78g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Sympatyczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Zdecydowanie bardziej podoba mi się 78G, ale to osłonięcie stalówki jest intrygujące... Ma jakieś walory praktyczne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Rzecz gustu ale mi chyba też jak dłużej na oba pióra popatrzę. Jeśli chodzi o walory praktyczne... hmmm. może przy trzymaniu pióra naprawdę nisko nie brudzą się ręce. ale wydaje mi się że to tylko tak jak 78g ma przypominać MB 149 tak 77g ma przywodzić na myśl takie pióra. Oczywiście porównanie jest na tyle adekwatne jak porównanie hmm malucha do garbusa, albo porsche, ale jednak aha, zapomniałem napisać. dla tych którzy nie zauważyli - pióro w odróżnieniu od 78g ma nakładaną skuwkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts