kapitalist Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 Dotarłem do oferty piór Grifos. Szukałem pióra z litego srebra i napotkałem sprzedawcę w Polsce, - Wybrałem model Fafnir na tłoczek, bo całe w srebrze, ale widzę tam inne, ciekawe połączenia materiałów. A ceny raczej przyjazne - od 450 zł za nowe pióro! Marzy mi się ze złotą stalówka, ale stalówka to dodatkowe 6 stówek... Ktoś ma tą markę? Jakieś opinie? Nic nie napotkałem, ale pióro jest OK, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodnik Olszynek Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 5 godzin temu, kapitalist napisał: Ktoś ma tą markę? Jakieś opinie? Nic nie napotkałem, ale pióro jest OK, Jest wysoce prawdopodobne, że większość kloentów marki stanowią outsiderzy, którym wystarczy, że pióro "jest OK", jednocześnie są zadowoleni, że nie jest to kolejny WM, Parker czy produkt z Chin. Najwyraźniej nie dzielą się oni szczegółowymi wrażemiami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapitalist Posted June 10, 2017 Author Report Share Posted June 10, 2017 I to może być racją - mam Watermana, Waldmanna i Sonneta, tymczasem ostatnio zakupiłem gdzieś za parę zeta Hero, plasticzek zwyczajny, z uroczą kulką na klipsie skuwki - jakis taki wielki model, pogrubiony, jakby w stylu prez.Wałęsy :-) i... zaskakująco świetnie można nim kaligrafować. Fakt, mam bzika na punkcie piór w srebrze od momentu, gdy skradziono mi Aurora Cellini nr 16... Dość niemieckich towarów, kupujmy polskie i włoskie!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted June 11, 2017 Report Share Posted June 11, 2017 (edited) 12 godzin temu, kapitalist napisał: I.... Dość niemieckich towarów, kupujmy polskie i włoskie!! A niby dlaczego? przypominam, że Włosi też stworzyli państwo Osi... a zwolennikom takich "narodowych" tendencji zalecam kupowanie polskich samochodów i włoskich piw Edited June 11, 2017 by MarcinEck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapitalist Posted June 11, 2017 Author Report Share Posted June 11, 2017 to co tu kupywać na tym świecie złym? Pamiętam jak dziś, produkowalim-śmy staroangielskie piwo w browarze pod Kielcami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrzet Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 Dnia 11.06.2017 o 09:46, MarcinEck napisał: A niby dlaczego? przypominam, że Włosi też stworzyli państwo Osi... No to japońskie też odpadają... Zostają tylko hamerykańskie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 (edited) No i nasze (wszech-) polskie... Edited June 13, 2017 by MarcinEck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapitalist Posted June 13, 2017 Author Report Share Posted June 13, 2017 Amen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts