mateusz1990 Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Witam prosze o jakies informacje na temat tego oto piora pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 (edited) Przyznam, że nie wiem jaki to dokładnie model, ale dopóki ktoś bardziej doświadczony się nie wypowie, możesz zacząć od poniższej strony: http://www.vintagepens.com/Waterman_safeties.shtml i poszperać w internecie, szukając 'Waterman's safety pen' lub 'Waterman's retractable/retracting fountain pen' Pozdrawiam Edited May 18, 2016 by birchtine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Stalówka nie jest oryginalna, i jeśli się nie mylę, była wykonana przez francuską firmę 'Globe d'Or' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz1990 Posted May 18, 2016 Author Report Share Posted May 18, 2016 Witam a takie pytanko moge je kupic za 30 euro czy oplaca sie?dodam iz stalowka i obrecze sa ze złota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Cena wydaje się zbliżona do tego, czego spodziewałbym przy kupnie lub sprzedaży na ezatoce; rozsądna, ale nie okazyjna. Wszystko zależy od tego, w jakim celu chciałbyś je kupić. Tego typu pióra nie nadają się specjalnie do noszenia na co dzień. Może na biurku znalazłoby swoje miejsce, a może w kolekcji. Nawet odrestaurowane nie przyniosłoby wielkiego zysku, a nieorginalna stalówka obniża znacznie jego wartość. Sam nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Wszystko zależy od tego: po co Ci to pióro? Jeśli sprawiłoby frajdę jego posiadanie i pisanie nim to poziom frajdy musisz sam wycenić. A jeśli pytasz czy się opłaca, to powstaje pytanie: w jakim sensie ma się opłacać? Czy chciałbyś na nim po prostu zarobić? Jeśli tak, to jeśli nie zaryzykujesz to się nie dowiesz. Żaden miłośnik nie wyceni Ci pióra tak dokładnie jak ewentualny nabywca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz1990 Posted May 19, 2016 Author Report Share Posted May 19, 2016 Wszystko zależy od tego: po co Ci to pióro? Jeśli sprawiłoby frajdę jego posiadanie i pisanie nim to poziom frajdy musisz sam wycenić. A jeśli pytasz czy się opłaca, to powstaje pytanie: w jakim sensie ma się opłacać? Czy chciałbyś na nim po prostu zarobić? Jeśli tak, to jeśli nie zaryzykujesz to się nie dowiesz. Żaden miłośnik nie wyceni Ci pióra tak dokładnie jak ewentualny nabywca DOKLADNIE CHCIALME NA NIM ZAROBIC ALE JUZ GO ZAKUPIŁEM PONIEWAZ DOSTAŁEM PROOPZYCJE W CENIE 500ZŁ TAKZE SIE OPLACI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts