Biksi Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Witajcie, Jestem tutaj nowy i jeśli chodzi o temat długopisów to jest mi on zupełnie obcy. Znalazłem to forum i zauważyłem, że udziela się tu sporo osób naprawdę dobrze znających temat. Piszę, ponieważ mam pewien problem - chodzi o długopis, który dostałem dość dawno i w sumie niezbyt się nim interesowałem. Jestem ciekawy czy to jest autentyk. Grzebałem trochę w internecie, ale akurat takiego wydania znaleźć nie mogłem. Kształtem to dokładnie to samo co Montblanc Boheme, jednak posiada charakterystycznego chińskiego smoka. To mnie zastanawia. Jeśli chodzi o jakieś znaki szczególne, to u góry na pozłacanym elemencie ma jakiś numer (ciężko odczytać) i napis "germany". Dużo więcej w sumie powiedzieć nie mogę, wrzucam jeszcze zdjęcie i liczę, że znajdzie się ktoś, kto miał z czymś takim do czynienia Z góry bardzo dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian_33 Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Ten smok to nadruk? Tak wygląda... I te starte "srebrne elementy"... No nie wiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biksi Posted May 6, 2016 Author Report Share Posted May 6, 2016 Dzięki za odpowiedź Smok jest wykonany prawdopodobnie z tego samego materiału co wszystkie inne elementy metalowe. Na pewno nie jest nadrukiem, jest wykonany z metalu i jakoś wtopiony w całość. Elementy pozłacane rzeczywiście w niektórych miejscach są powycierane (kiedyś sporo go używałem), nie wiem czy to normalne że się tak wycierają :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts