Monster3 Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Witam. Przepraszam za kolejny taki sam temat ale we wcześniejszych nie znalazłem nic dla siebie. Problem jest taki że mam już dość jednorazówek i postanowiłem zainwestować w coś lepszego. Przyżąd z przeznaczeniem do pracy z tym że zazwyczaj piszę po drukach samokopiujących. Pióro da radę w takiej sytuacji? We wcześniejszych tematach czytałem że piórem pisze się lżej niż długopisem. Jeśli jednak długopis to chciałbym żeby miał mechanizm przekręcany. No i cena myślę że około 50 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Cześć, w tej cenie i z takimi wymaganiami to tylko długopis A, no i przyrząd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 A gdyby cena była inna to co byś polecił? To co napisałem nie jest sztywne i może się zmienić w zależności od tego co mi podpowiecie. Nie mam pióra żeby je sprawdzić na druku samokopiującym dlatego pytam bo może ktoś próbował. A za przyrząd przepraszam (chańba mi ale już nie bijcie) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 A za przyrząd przepraszam (chańba mi ale już nie bijcie) . Hańba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Mechanizm przekręcany to jak rozumiem stalówka chowana, typu safety, tak? to raczej 500 niż 50zł, lekko licząc. O drukach samokopiujących coś mi się zdaje pisał Dziku kiedyś, skorzystaj z wyszukiwarki albo uderz do niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Na drukach samokopiujących próbowałem pisać Sheafferem Gift 100, Hero 616 i 388 - teoretycznie się da, bo niby coś tam widać że się odbiło na drugiej stronie, ale jakoś nie powiem aby to było bardzo wygodne. Do takich druków to jednak długopis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 A może pióro kulkowe? Co powiesz na ten temat? Warto w to inwestować? Czytałem już że jest droższe w utrzymaniu niż długopis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Nie używam piór kulkowych, więc ciężko mi się wypowiedzieć :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 @kasiasemba: Jeśli pióro to normalne zatykane. O przekręcaniu mówiłem w kontekście długopisu. Mam u siebie że dwa sklepy z artykułami piśmienniczymi i będę musiał się wybrać i zobaczyć co mają. Co ciekawe tam też piszą jednorazówkami więc za bardzo pewnie nie pomogą. PS: Przepraszam za te błędy ale już chyba za późno i główką nie pracuje tak jak powinna :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 (edited) @kasiasemba: Jeśli pióro to normalne zatykane. O przekręcaniu mówiłem w kontekście długopisu. ok, chociaż nadal nie wiem, co to znaczy pióro normalnie zatykane Mam pomysł. Kup sobie jakiś porządny długopis do druków, a pióro dla przyjemności Napisz list do żony, dziewczyny czy tam chłopaka. Zobaczysz jak to fajnie jest edit - albo przyjdź na jakieś nasze spotkanie, obejrzyj pióra normalnie i nienormalnie zatykane, pogadaj, popisz... Edited August 13, 2015 by kasiasemba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Na drukach samokopiujących (z jedną kopią) piszę piórami Lamy Safari oraz AlStar z blaszkami B oraz M. Blaszką F też się na pewno da, ale nie lubię tak cienkich kresek. O piórach piszących cienką kreską i dających radę nawet na drukach z dwoma kopiami pisał swego czasu rbit9n. Chyba chodziło o któryś model Sheaffera, ale dokładnie nie pamiętam. Osobiście z rady nie skorzystałem gdyż zależało mi na grubszej kresce. Pewnym jednak jest, że inwestycja przekraczałaby 50 zł... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 (...) chociaż nadal nie wiem, co to znaczy pióro normalnie zatykane Kupujesz pióro, lejesz atrament, a ono się normalnie zatyka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Kupujesz pióro, lejesz atrament, a ono się normalnie zatyka... wszystko jasne (czemu nie śpisz?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 14, 2015 Author Report Share Posted August 14, 2015 Dziku: Dzięki za podpowiedź. Przepatrzyłem sobie Lamy i spodobała mi się seria Logo. Na allegro są też długopisy z tej serii. Jesteście w stanie coś o nich powiedzieć? Może kupiłbym taki komplecik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Lamy to przyzwoite pióra. Kup komplecik! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 14, 2015 Author Report Share Posted August 14, 2015 Nadal zastanawia mnie temat pióra kulkowego. I jak do Lemy ma się Parker? Parkera kupię na miejscu a Lemy będę musiał zamawiać z internetu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf2107 Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Ale Parker pióro? To zależy jakie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 14, 2015 Author Report Share Posted August 14, 2015 Chyba jednak zostanę przy Lamy . Duofold to nie ta półka cenowa . Jakie marki jeszcze ewentualnie możecie polecić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 15, 2015 Author Report Share Posted August 15, 2015 Jednak Lamy Logo. W poniedziałek jeszcze zajrzę do sklepów co mają lub mogą mieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Byłem w jednym sklepie i do pracy jednak kupiłem długopis Parkera. Teraz na spokojnie jeszcze poniucham w sprawie tego pióra. Tak swoją drogą muszę kupić naboje bo znalazłem w domu jakieś stare pióro które bodaj na komunie dostałem. Nawet nim trochę pisałem ale nie pamiętam dlaczego odłożyłem. Chociaż za dzieciaka to się nie przywiązywało do tego wagi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Byłem w jednym sklepie i do pracy jednak kupiłem długopis Parkera. Teraz na spokojnie jeszcze poniucham w sprawie tego pióra. Tak swoją drogą muszę kupić naboje bo znalazłem w domu jakieś stare pióro które bodaj na komunie dostałem. Nawet nim trochę pisałem ale nie pamiętam dlaczego odłożyłem. Chociaż za dzieciaka to się nie przywiązywało do tego wagi. Poka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Jutro zrobię zdjęcie. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to może być. Nie mogę na nim nic znaleźć, żadnych nazw ani symboli więc podejrzewam że to żadna rewelacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 19, 2015 Author Report Share Posted August 19, 2015 Obiecane fotki: Mam nadzieję że wybaczycie mi to małe spóźnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iza Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 nic specjalnego (pod względem ewentualnej wartości materialnej) jakieś chińskie pióro. Co nie oznacza, że nie będzie się nim fajnie i z przyjemnością pisało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monster3 Posted August 21, 2015 Author Report Share Posted August 21, 2015 Muszę kupić naboje i się zobaczy. Ale jak próbowałem na sucho to wydaje mi się że trochę skrobie. Z atramentem będzie inaczej? Można w jakiś sposób dowiedzieć się jaki jest rozmiar stalówki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts