chanka Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 (edited) Witam, Zastanawiam się nad tymi dwoma piórkami (ot tak do kolekcji i czasem pisania podręcznych notatek, no i są w moim małym zasięgu budżetowym przede wszystkim) i chciałabym dowiedzieć się czy ktoś z użytkowników posiada jeden lub oba te modele, czy może wrzucić próbki pisma i ewentualne uwagi na ich temat:) Z góry dziękuję http://firma-aris.pl/produkt/pioro-wieczne-jinhao-500-rozne-kolory-promocja http://firma-aris.pl/produkt/pioro-wieczne-baoer-140 Edited August 4, 2015 by chanka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel88 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Co do Jinaho niezależnie jaki model to zależy jak się trafi.Ja mam dwa modele i jestem zadowolony.W tej cenie nie ma chyba niczego lepszego.Bierz ten, który bardziej Ci się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maszka Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Mam Jinaho i jestem zadowolona ale Baoer mi skrobie i nie jestem z niego zadowolona- ale za tę cenę cóż.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Jinhao 500 u chińczyków kosztuje 3,40USD z wliczona przesyłką do Polski. Jeśli Ci się nie śpieszy to najtańsza opcja zakupu takiego pióra. http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-sales-promotion-jinhao2645-noble-work-M-pen-ink-steel-metal-gift-gold-free-shipping/1416114347.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chanka Posted August 5, 2015 Author Report Share Posted August 5, 2015 Dzięki. Skłaniam się rzeczywiście ku Jinhao i pewnie kupię je u chińczyków nie śpieszy mi się, a dłużej wyczekiwane bardziej cieszy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Jeżeli mogę coś zasugerować: Baoer ma lepsze stalki niż Jinhao. Jeżeli lubisz grube pismo to Jinhao 750 ma stalówkę miękką, można ja jeszcze trochę pogrubić dociskiem. 500 to raczej twarde. Z kolei Baoer 79 Stalwarker bardzo fajnie pisze a 388 to już normalnie szok. Z Mki można zrobić malutkiego stuba- takiego 09.09 I w sumie b.tanie na ali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf2107 Posted August 8, 2015 Report Share Posted August 8, 2015 Z czystym sercem mogę polecić Jinhao - bardzo gładka stalówka, pisze bardzo przyjemnie, nie grymasi z atramentami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chanka Posted August 8, 2015 Author Report Share Posted August 8, 2015 Niesamowicie lubię grube pismo więc dzięki za dobrą radę Wybór padł na Jinhao na ali. No a że się rozpędziłam to kupiłam też ładnego NoName z... palisandru Wczoraj wysłali, czas między 15 a 35 dni... Nie mogę się doczekać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 8, 2015 Report Share Posted August 8, 2015 Jinhao ma miękką stalówkę? W jakim sensie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Jinhao ma miękką stalówkę? W jakim sensie? Miękka- to miękka Przyduszę lekko- pisze grubiej a później wraca do pierwotnego stanu.Trudno mi jednak powiedzieć o powtarzalności tych stalówek, bo mam tylko po jednym egzemplarzu, stalówki w nich różnią się. Mam jednak jeszcze 450 i 500 i tam taki numer nie przejdzie. Próbowałem przydusić 500 no i niestety - "tak jej się zostało ". Czyli do poprawienia i "nie próbuj ze mną takich numerów" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Kiedyś był "Chiński syndrom" a teraz "Chiński fleks" ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Przeczytałem przed chwilą, że fabryki z Chin przenoszą produkcję do USA, bo tam jest taniej... Czyż można się dziwić, ze Jinhao750 fleksuje jak najlepsze pióra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts