Guest Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Do zorientowanych: można kupić gdzieś jeszcze nowego Pelikana M200 Cognac w jakiejś względnej cenie? Nie wiem czy ponad 500 zł na ebay to normalna cena.. W sklepach o dostępność trzeba pytać. Przyznam, że nie pytałem ale próbuję rozeznać się w temacie. I za ile można kupić używane? Może ktoś kupił niedawno lub sprzedał i nie obawia się wyjawić kwoty? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Ja sprzedawałem jakiś czas temu, chyba za coś ok. 400 zł (ale to zaraz po premierze było). Mocno mnie rozczarowała ta stalka italic. Do normalnego użytku - za mokra i za szeroka. Są lepsze na rynku i tańsze (np. w Kaweco Dia 2 - możesz u Daniela zamówić italikę od 1.1 do 1.9 bodajże). Poza tym - Pelikan, jak Pelikan. Normalne M200. Jeśli nie chcesz konkretnie italiki, to sobie nabądź zwykłą wersję, bo na Cognaca szkoda kasy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 http://allegro.pl/pelikan-pioro-wieczne-m-200-cognac-f-m-i5252669272.html Długo szukałeś ? O matko...zaćmiło mnie. Wszędzie ale nie na allegro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 (edited) Ja sprzedawałem jakiś czas temu, chyba za coś ok. 400 zł (ale to zaraz po premierze było). Mocno mnie rozczarowała ta stalka italic. Do normalnego użytku - za mokra i za szeroka. Są lepsze na rynku i tańsze (np. w Kaweco Dia 2 - możesz u Daniela zamówić italikę od 1.1 do 1.9 bodajże). Poza tym - Pelikan, jak Pelikan. Normalne M200. Jeśli nie chcesz konkretnie italiki, to sobie nabądź zwykłą wersję, bo na Cognaca szkoda kasy... Na stalówce mi nie zależy. Samo pióro po prostu podoba mi się a do italiki mam rewelacyjne TWSBI 580 ze stubem 1.1 więc ciśnienia nie ma. Ale w sumie porównałbym sobie obie stalki... Edited July 19, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Aaa, no to w takim razie, de gustibus… Za limitki, niestety, trza zapłacić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts