Jump to content

Pelikan m215 - gdzie kupić?

Recommended Posts

Od pewnego czasu szukam usilnie Pelikana m215 w wersji z prostokątami. Niestety, w sklepach albo już nie ma tego modelu albo cena jest zawrotna. Może ktoś z Was przypadkiem, przeglądając różne strony, widział ten model w cenie bliższej trzystu niż czterystu złotych? Mała szansa, ale warto zapytać. Szukałam już na wielu polskich i zagranicznych stronach, oczopląsu dostaję, a efektu brak.

Albo może model cognac? Też bym nie pogardziła :rolleyes:

Będę dźwięczna za wszelkie podpowiedzi!

Guest nilfein

Cognaca nie dostaniesz niżej 400 raczej, bo to edycja specjalna. M215 bliżej 300 to raczej używany. Kwadraty, powiadasz? Chyba widziałem taki w lokalnym papierniku, ale cena przekraczała te 400…jeśli chcesz, mogę zerknąć przy okazji...

Taki?

Pebltorfp06.jpg

Edited by nilfein

Guest nilfein

Się zobaczy…;) Czasami w lokalnych papiernikach da się dorwać coś w zaskakująco dobrej cenie. Dorwałem tak kiedyś pełnosprawną Aurorę Ipsilon dla znajomej za 1/2 ceny rynkowej… ;)

Niestety tak, dla mnie to najładniejsza wersja 215.

Jeszcze się zastanawiam nad tą aukcją na Ebay, dziwi mnie trochę brak ofert. Z jednej strony to dobrze, jeśli zdecydowałabym się licytować, ale może jest tam coś podejrzanego, czego ja nie widzę i stąd brak chętnych? Zdecydowanie mam za mało doświadczenia i wiedzy o piórach...