Jump to content

Dzień dobry, cześć i czołem!

Marshall

Recommended Posts

Cześć!

Mam na imię Adam. Jestem w wieku okołoKWŚiowym więc wymyślam sobie różne hobby, zabawy, przyjemności.

Właśnie wróciłem do pisania piórem, po jakichś... niemal 20 latach...  :)

Historycznie rzecz ujmując pierwsze pióro miałem w podstawówce, ze zdjęć w Internetach wnioskuję, że to było Hero 329. Później było kolejne albo i ze dwa Hero jakieś, inne chińczyki dostępne w PRL w "papierniczym". Po paru latach zrobiło się tak, że pojawił się pierwszy Parker, później bywały różności, w tym na pewno były Pelikan, Ballograf i Waterman. Tyle pamiętam. Modeli nie kojarzę.
Nie byłem nigdy koneserem czy znawcą tematu piór wiecznych. Nie chorowałem też na piórzycę. Ot po prostu dobrze mi się pisało atramentem ze stalówki. Lepiej niż długopisem. Pamiętam, że w podstawówce często miałem palce upieprzone granatem i ludzie pytali po co mi to...  :)

"Przerobiłem" sporo piór, gdyż je niszczyłem, uszkadzałem. Np. miałem ten głupi nawyk noszenia pióra w kieszeni. ZTCP ostatnimi dwoma (Ballograf i Waterman) załatwiłem sobie naprawdę fajne spodnie i koszulę.  Wtedy powiedziałem pas!

Od kilku dni piszę piórem. Zaczęło się od rozkminiania tematu prezentów świątecznych dla moich dzieci rodzonych (2 szt). Generalnie są już w wieku, w którym wolą dostawać kasę no ale zawsze w coś tę kasę trzeba upchać. Pióra akurat przemknęły mi gdzieś w Internetach przed oczami i pomyślałem, że to będą świetne upychacze kasy. Zamówiłem im, no i sobie niejako przy okazji pisadła Zenith Omega.
No i się zaczęło.  :)

Fok! Ja nie miałem pojęcia, że istnieje tyle kolorów atramentów!

Od kilku dni czytam sobie PWF. Fajnie tu!  :)

Poza tym jest sporo rzeczy, które kocham po trochu: fotografię, canoe, Cycki, bushcraft (taki surwiwal). Dzieci moje i kilka Kobiet bardzo.

Edited by Marshall