xdorota Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 Witam, Jestem tu nowa i chciałabym poprosić o info w sprawie używania pióra Waterman silver. Dostałam je w prezencie, natomiast ciężko mi się zebrać do jego używania. Głównie z uwagi na wygodę... Czy ktoś ma doświadczenie w użytkowaniu takiego pióra? Chodzi głównie o napełnianie atramentem, powstawanie plam etc. Będę wdzięczna za info :) pozdrawiam Dorota ps załączam zdjęcie pióra (to nie dokładnie zdjęcie mojego, ale wygląda tak samo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz_T Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 Cześć. System napełniania nosi nazwę lever-filler. Pierwszy film z brzegu: Jest to dość stare pióro z tego co widzę, więc jeżeli nie było długo używane może wymagać serwisu i wymiany gumki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted September 5, 2018 Report Share Posted September 5, 2018 Jak nie działa to do p. Wardeckiego na serwis albo w domowym zaciszu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts