MarcinEck Posted May 3, 2018 Report Share Posted May 3, 2018 (edited) Kolekcja rozmaitych aptecznych utensyliów mojego śp Taty wylądowała w zeszłym tygodniu w krakowskim Muzeum Farmacji... Ale znalazłem jeszcze coś ciekawego, a mianowicie recepty odręcznie oczywiście i piórem pisane przez dra Ławrynowicza dla "grafa Teodora Potockiego...", a prócz tego recepty dra Rappaporta na miksturę :"dla utrzymania w czystości całego ciała..." (sic!) ;-). Recepty pochodzą z okolic roku 1825... Ciekawe czy nasi Doktorzy i Farmaceuci forumowi byliby w stanie odczytać....? Rappaportwych recept mam więcej, jak ładnie poprosicie to wskanuję... A na odwrocie jednej z recept ktoś sobie ćwiczył pismo (i całkiem ładnie mu wychodziło...) Edited May 3, 2018 by MarcinEck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mateusz- Posted May 3, 2018 Report Share Posted May 3, 2018 Wszególności na ostatnim zdjęciu pismo piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts