rubicon Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 (edited) -czekając na materiały do robienia piór,dorobiłem 2 sztuki i powiększyła sie rodzinka zestaw "Trójka"-pióro wieczne,pióro kulkowe i cienkopis -i coś nowego-obsadka podróżna z jednej strony stalówka do kaligrafii, z drugiej ołówek końcówki zakręcane -wykonane z tytanu i mosiądzu,jak znajdę czas to tytan zrobię anodowany wymiary;dł.całkowita-120 mm,szer.10 mm waga tytanowe-17 g.,mosiądz 20 g. Edited February 4, 2017 by rubicon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 (edited) Fajna ta trójka Jak zrobiony jest ten cienkopis? Chodzi mi o końcówkę piszącą. (Ten z taką końcówką spłaszczoną to cienkopis, tak?) Teraz wpadłem na pomysł, że z takim warsztatem może udało by ci się zrobić coś takiego jak Visconti Inkwell. Tu masz video jak to wygląda. Mi to nie potrzebne jak na razie, ale może ktoś byłby zainteresowany kupnem takiego akcesorium Edited February 4, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubicon Posted February 4, 2017 Author Report Share Posted February 4, 2017 -tak,ten z końcówką spłaszczoną podobną do stalówki to cienkopis,w środku jest wkład wymienny do cienkopisu,do zrobienia takie akcesorium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts