Wiewi0r Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Pozdrawiam użytników!Zakupiłem byłem na ebayu stalówkę do Lamy rozmiar EF bo moja F nieco za grubo pisała do pracy. I pojawił się problem. O ile stara stalówka schodzi i wchodzi bez problemu, to nowa... utknęła. Jak widać na zdjęciach. Nie mogę jej ani zdjąć, ani dopchnąć do końca. Jakieś sugestie co teraz zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Na filmie ze strony Youtube pokazane jest jak w łatwy sposób wyciągnąć stalówkę, spróbuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiewi0r Posted January 11, 2017 Author Report Share Posted January 11, 2017 (edited) A idźcie w cholerę z takimi pomysłami, cały spływak mi wyszedł. Stalówka trzyma się twardo. Spróbuję jeszcze z taśmą, ale po tym nie robię sobie nadzieji na pokojowe rozwiązanie. Edited January 11, 2017 by Wiewi0r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didi Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Raz tak miałam, ale dało się ruszyć stalówkę ciut obrotem w lewo lub prawo. Teraz zakładam stalówkę kiedy spływak jest brzuchem do góry (jak na ostatnim zdjęciu), wtedy widać czy niechcący nie zacinam prowadnic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiewi0r Posted January 12, 2017 Author Report Share Posted January 12, 2017 Udało mi się zdjąć nową stalówkę, w porównaniu do starej wydaje się być ciasniejsza na szerokość. Czy to dobry pomysł spróbować ją własnoręcznie rozgiąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Udało mi się zdjąć nową stalówkę, w porównaniu do starej wydaje się być ciasniejsza na szerokość. Czy to dobry pomysł spróbować ją własnoręcznie rozgiąć?Nie. To zły pomysł. Napisz do sklepu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts