jurher Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale jak dla mnie Florida Blue był ładnym, gęstym, pełnym niebieskim, a Serenity (podobno to samo) jest mdły i nijaki. Szukałem na portalach i Florida już w zasadzie nie występuje, zmienili tez szatę graficzna pudełek więc od razu wiadomo jaki to kolor (Serenity).. Czy użytkownicy Watermana tez zauważyli różnicę, czy to tylko moje omamy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
montero Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Ja mam naboje Florida Blue (czyli, rozumiem, wersja starsza) oraz atrament Serenity (na pewno nowsza) i jest dokładnie na odwrót jeśli chodzi o nasycenie kolorem. Natomiast ani jeden, ani drugi atrament nie jest gęsty, wręcz przeciwnie. Oba wykazują świetny przepływ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurher Posted January 16, 2017 Author Report Share Posted January 16, 2017 Gęsty w sensie nasycony kolorem, sorry za dwuznaczność. Gęsty w sensie cieczy nie jest, ale kolor Florydy pasował mi bardziej jako taki szkolny niebieski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
montero Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 To by się zgadzało. Faktycznie, Florida wydaje się jakby trochę szkolna, a na to mam alergię. Nie przepadam za atramentami, które kolorystycznie choćby odrobinę przypominają Pelikana 4001 Blue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts