Eligiusz Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Dzisiaj zarejestrowałem się na forum. Piszę piórem ponad 30 lat. Teraz na starość, chcę udoskonalić pismo. Szukam ciągle idealnego atramentu niebieski czy czarny? Lubię też ołówki natomiast szczerze nienawidzę długopisów. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Witaj na FPW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Hej! Ho!?? Witaj! Brązowy lub zielony lub odcienie fioltu/purpury! Jeszcze wiele barw przed Tobą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eligiusz Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 W moim konserwatyzmie trudno mi bedzie przekonac sie do innych kolorow. Dlugo pisałem czarnym, lecz teraz myślę o zamianie na niebieski. To do notatek. Potrzebuję też od czasu do czasu coś zaznaczyć na czerwono. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 W moim konserwatyzmie trudno mi bedzie przekonac sie do innych kolorow. Dlugo pisałem czarnym, lecz teraz myślę o zamianie na niebieski. To do notatek. Potrzebuję też od czasu do czasu coś zaznaczyć na czerwono. Sailor Nioi-Sumire. Klasyczny niebieski o perfekcyjnych w każdym calu właściwościach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Cześć Marku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrzet Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Cześć. Dla konserwatystów polecam kolor brązowy, w mojej ocenie kolor ten wygląda szalenie elegancko. Czytelność ciemnych brązów w niczym nie ustępuje niebieskiemu czy czarnemu, a wygląda świetnie. Polecam spróbować, wszak w tym cały urok pióra, można dowolnie eksperymentować z kolorem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eligiusz Posted December 22, 2016 Author Report Share Posted December 22, 2016 Wszystkim dziękuję za miłe przyjęcie na forum no i za garść porad. Wesołych Świąt -) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Dzisiaj zarejestrowałem się na forum. Piszę piórem ponad 30 lat. Teraz na starość, chcę udoskonalić pismo. Szukam ciągle idealnego atramentu niebieski czy czarny? Lubię też ołówki natomiast szczerze nienawidzę długopisów. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Marek Witaj na PWF Marku! Udoskonalenie pisma to fajny pomysł. Również na ćwiczenie własnej cierpliwości. Za to efekty są satysfakcjonujące. Powodzenia i miłej lektury! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Hello Marku Powtórzę za VojtasK-em - " odcienie fioletu/purpury"...od siebie dodam burgundy... - spróbuj, a wymiękniesz. A z tą starością powiem tak - życie zaczyna się po 50-siątce Witaj na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 Witam. Choć atramenty czarne i niebieskie to temat szeroki i ciekawy, nie warto się zamykać w tak ścisłych ramach. Jak już wspomniano wyżej- brązy (albo jakaś szlachetna zieleń) mogą być dobre do przełamania pierwszych lodów. Choć rzut na "głębokie wody" w stylu @VojtasK-a i @Radka. to też rozwiązanie warte uwagi. Co więcej- nie koliduje z pierwszym. Brązy z burgundami komponują się doskonale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pola Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Cześć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eligiusz Posted December 30, 2016 Author Report Share Posted December 30, 2016 Definitywnie złapałem bakcyla. Przeglądam swoje pióra codziennie. Wczoraj otrzymałem wspaniałe piszący czerwony atrament Sheaffera. Rozglądam się po forum i blogach - wspaniałe źródło wiedzy i inspiracji. Pozdrawiam i dziękuję za miłe przyjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 (edited) Szkoda, że nie masz naprawdę na imię Eligiusz. Jak miałem ze 12 lat (to było gdzieś w 1985), to byłem w kinie, w Świnoujściu, na filmie "ITy Zostaniesz Indianinem". Mam też książkę. Tam występował "Wujek Eligiusz", ksywa "Kolano", członek groźnej bandy złodziei. Grał go nieżyjący już Aleksander Fogiel. Witaj, tak czy inaczej Edited December 30, 2016 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts