visvamitra Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Wygląda na to, że firma Lamy, którą darzę zaufaniem i szacunkiem nienawidzi mnie. Świadczą o tym wybrane przez nią kolory edycji limitowanych na 2017 rok. Al-Star i towarzyszący mu atrament będą nosić nazwę Pacific Blue. Zdjęcie pochodzi ze strony sklepu internetowego Fontoplumo: Z kolei Safari bedzie nosiło nazwę Petrol (zdjęcie stąd) Czemu? czy to jakiś spisek? Czy ludzie naprawdę lubią takie kolory? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Lamy i MB (jazz blue) zawiązali spisek. W sumie Pelikanowy kolor na 2016 również się w ten spisek wpisuje: spisek nieciekawej, często spranej niebieskości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leanns Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 O matko! Świetny kolor, mam nadzieję, że nie dadzą ceny z kosmosu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Ot i mamy ilustrację klasyka : De gustibus et coloribus non est disputandum... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zara99 Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 pacific blue - sprany i bez wyrazu ale co masz do petrola, co w nim jest nie tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Dziękuję za informację, atramentu już zaczynam szukać , kolor w moim guście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Dobra, ja się poprawiam - Petrol jest akurat całkiem fajnym kolorem, ale to Safari... A Pacific okropny. Zresztą, mnie się te kształty Lamy nie podobają. O. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHOT Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Al-star mnie nie przekonuje, ale to safari mnie bierze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Pióra jak pióra ale paczkę naboi trzeba zanabyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Ojej! Dla mnie, miłośnika niebieskiego koloru, to fantastyczna informacja . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadzinisko Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Al-Star nawet nawet. Ale Safari... Smerfy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrzet Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Jako zadowolony posiadacz Lamy Safari Umbra mat, uważam że Petrol to fajny kolor i cieszę się że już kupiłem Umbra bo miałbym problem z dokonaniem wyboru. Pacific Blue jakoś mi nie leży, ale nie jest moim zdaniem jakiś straszny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mery Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Paczę i paczę... na obrazku a często i na żywo nawet lubię Lamy Safari. Petrol jest spoko, myślę, że podobnie jak Umbra na żywo może się fajnie prezentować. Ale chyba nie dorosłam do kupienia żadnej z Lamek Safari. :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pola Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 A dla mnie piękny kolor Lamy Safari - być może się skuszę i zakupię (jednym już piszę i jest rewelacyjne!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Mnie również przyciąga do siebie Safari Petrol. To jest ten mniej-więcej kolor, którego oczekiwałem (niesłusznie) po Diamine Teal. Przynajmniej monitor tak mi mówi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intelins Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 A wiecie może, kiedy Safari Petrol będzie dostępne w Polsce? W USA jest od tygodnia (i, z tego co gdzieś wyczytałem, sprzedaje się bardzo dobrze) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 A ja bym chciał Safari w tym kolorze, co Alstar. Było kiedyś takie podobne, kolor nazywał się aquamarine, ale nie mogę go nigdzie namierzyć. Podobnie, jak czerwonego ceglastego. Jeśli chodzi o petrol, to stanowczo nie. Do Safari i jego zabawkowej stylistyki pasują mi raczej mocne, soczyste zdecydowane kolory, jak właśnie niebieski, żółty, czerwony itd... Ale że atrament trza będzie nabyć, to jasne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Dnia 9.04.2017 o 10:54, Intelins napisał: A wiecie może, kiedy Safari Petrol będzie dostępne w Polsce? W USA jest od tygodnia (i, z tego co gdzieś wyczytałem, sprzedaje się bardzo dobrze) W Pióromaniaku Lamy Safari Petrol będzie dostępne od jutra. Do tego od 1 kwietnia wzrastają ceny Lamy w Polsce. Średnio o około 10%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intelins Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Dziękuję za informację (szczególnie tę pierwszą...ta druga już mniej przyjemna). Będę na lewno jednym z pierwszych zamawiających ;-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 6 godzin temu, Intelins napisał: Dziękuję za informację (szczególnie tę pierwszą...ta druga już mniej przyjemna). Będę na lewno jednym z pierwszych zamawiających ;-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 11, 2017 Author Report Share Posted April 11, 2017 Zacząłem już zabawę Petrolem. Nie jest to mój kolor, ale nie jest tak źle, jak się tego obawiałem. Chwilę pobawię się i piórem i atramentem zanim je uczciwie ocenię. Safari jak Safari - niezawodne, proste. Kolor - dość specyficzny, sam nie wiem czy mi się podoba czy nie. Co do pióra - każdy, kto używał Safari, wie czego się spodziewać. Co do atramentu - za tydzień napiszę coś więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 (edited) O! Trochę smutny ten kolor - petrol .... Zarówno atrament jak i jako kolor pióra. Ale cierpliwie czekam na Twoja recenzję inkaustu Edited April 11, 2017 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 11, 2017 Author Report Share Posted April 11, 2017 To zdjęcie ze smartfona, więc nie w pełni oddaje kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iwan Iwanowicz Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Spodziewałem się że będzie może nieco jaśniejsze, ale i tak uważam, że Petrol to piękny kolor. Pióro raczej sobie odpuszczę, bo mam już Safari, ale atrament na pewno kupię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 Zacznijmy od tego, że nie podobają mi się Safari z tą "matową", czy cholera wie, jak ją określić, fakturą. Lubię gładkie i błyszczące, bo najlepiej ukazują jakość tworzywa (ABS-u) użytego do ich produkcji. Mam jedno takie... Matowe, w kolorze fioletowym, i wcale mi się nie podoba. Widziałem też czarne i... Błyszczące wygląda sto razy lepiej. A ten Petrol... Nie, nie i jeszcze raz nie. Powiedzieć Wam tak szczerze? Ten kolor to porażka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts