Juzwa Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Samurajów u Kurosawy było siedmiu. Tych „Wspaniałych” Sturgesa też siedmiu. Tu potrzeba natomiast dziesięciu/oro by rozwinąć wątek dotyczący papieru do pisania piórem. Kto ma ochotę zostać jednym z „10 Wspaniałych” i popisać trochę na różnych papierach a potem podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Jest notatnik testowy formatu A4 z dziesięciu rodzajów różnego papieru (po dziesięć kart każdego) opisany w sposób przejrzysty: Rhodia Dotpad 80g - kropki POL Lux 80g - czysty HP 80g – czysty Ballet Premier 80g - czysty NAVIGATOR 90g - czysty POL Jet 90g - czysty Clairefontaine Triomphe 90g - linia NAVIGATOR 100g - czysty Mondi Color Copy 160g - czysty Antalis Image Impact 160g - czysty Zasady proste jak metr sznurka w kieszeni: Na jedną osobę przypada po jednej karcie każdego rodzaju. Niech każdy chętny napisze w nim co chce, jakim piórem i atramentem chce. Niech rysuje, robi plamy, gryzmoły i inne twórcze esy-floresy. Niech urwie kawał kartki, gnie, moczy i sprawdza działanie wody na atrament. Tutaj pełna dowolność Notatnik przesyłamy do siebie według listy chętnych. Nie trzymamy go w biurku, torbie, na stole dłużej niż tydzień. Po wysyłce do następnej osoby, w tym wątku opisujemy wrażenia. Bez różnicy; całymi zdaniami, naukową rozprawą czy jednym słowem. W związku z tym dziesięciu chętnych do „wypisania się” – ręka w górę ! Zapraszam do twórczego opiniowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 (edited) Ku chwale Ojczyzny - no dobra: Forum Zgłaszam się. Edited December 11, 2016 by VojtasK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Następny jestem w kolejce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 (edited) Zgłaszam się, ostrzę szklane piórka, zakwaszam atramenty IG i zwiększam przepływ w piórach do poziomu Salto Angel 3:-) Edit: I nie zamierzam poprawiać charakteru pisma, więc czujcie się ostrzeżeni Edited December 11, 2016 by Fiamat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Ja też - proponuję, żeby już w gronie uczestników zabawy wymienić się telfonami, żeby w razie potrzeby wzajemnie sie z"zmotywować" i nie pozolic na to, by notatnik ten wzorem innych zaginął w akcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrzet Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 (edited) Jeśli ktoś nowy i niesprawdzony, może w takim testowaniu uczestniczyć to jestem bardzo chętny. Akurat mam takie jedno (mikołajowe) pióro, którym bardzo, bardzo chcę pisać Więc byłaby świetna okazja by nie wypuszczać go z rąk. Edited December 11, 2016 by emrzet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted December 11, 2016 Author Report Share Posted December 11, 2016 Świetnie, już połowa chętnych jest. Lista uczestników będzie stanowiła integralną całość z notatnikiem. Myślę, że publicznie nikogo nie będziemy musieli ponaglać ani piętnować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cnidius Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Także chciałbym się dołączyć. Nie trzeba mnie będzie ponaglać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rinke Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Chętnie wezmę udział w testach. Do tej pory robiłem to bardzo amatorsko i tylko na własny użytek, więc trzeba to wreszcie zmienić i przysłużyć się dla dobra ogółu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted December 12, 2016 Author Report Share Posted December 12, 2016 Fajnie, że się zgłaszacie. W takim tempie to pierwszy chętny pewnie dostanie notatnik jeszcze przed świętami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Swoją drogą- popieram sugestię @visvamitry. Jak już się zbierze komplet, to załóżmy prywatną konwersację, która poza wymianą numerów może służyć jako gorąca linia i do śledzenia obecnego położenia zeszytu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted December 12, 2016 Author Report Share Posted December 12, 2016 Jak najbardziej. Kontakt musi być. Ja ze swojej strony proponuję też ułożyć listę biorąc pod uwagę miejscowości np: Topaz i ja po sąsiedzku. Szybciej sprawę załatwimy przekazując na spotkaniu niż wysyłając. Spotkanie oczywiście niesie za sobą pewne ryzyko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 ... zalania zeszytu "herbatą"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Kurczę....dziesięć kartek A4 na głowę... będzie ciężko to zapisać ale zabazgrać to dam radę. Z góry ostrzegam, że za formę opisu wrażeń wybiorę wypowiedź mocno zwięzłą Jestem chętny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedMonster Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Czyżby było jeszcze wolne miejsce w gronie testerów? Chętnie dołączę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 Lista gotowa: VojtasK Cnidius Fiamat visvamitra emrzet Rinke Arek^^ RedMonster Topaz juzwa Jutro notes rusza w drogę listem poleconym. O wysyłce, tudzież innej formie przekazania informujemy się na PW. Owocnych doświadczeń i miłej zabawy Państwu życzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Rozumiem, że powyższa lista jest jednocześnie deklaracją kolejności odwiedzin zeszytu u testerów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 (edited) Tak, oczywiście. W tej kolejności przesyłamy. Ta lista będzie także w notesie - dla ułatwienia komunikacji. Poza tym, będę wdzięczny także za wszystkie uwagi dotyczące składu notesu, jego budowy, ergonomii itp. Mam nadzieję, że Wasze opinie pozwolą udoskonalić coś takiego na przyszłość (gdyby pomysł i inicjatywa były realizowane ponownie). Edited December 13, 2016 by Juzwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cnidius Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Super, nie mogę się doczekać! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrzet Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 (edited) No tak a gdzie temat wątek..., w którym umieścimy swoje dane osobowe adres, telefon...? BTW Super BTW II Kraków Edited December 13, 2016 by emrzet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 No tak a gdzie temat wątek..., w którym umieścimy swoje dane osobowe adres, telefon...? BTW Super BTW II Kraków Danymi wymieniamy się na prywatnych wiadomościach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedMonster Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Super, to czekam cierpliwie w kolejce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rinke Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 No tak a gdzie temat wątek..., w którym umieścimy swoje dane osobowe adres, telefon...? BTW Super BTW II Kraków Również Kraków, czuję że jest szansa na to że szybko pójdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 Informuję, że notes już w drodze do VojtasK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Dam znać jak się objawi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts