anq Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Cześć! Jestem nowa. W tym roku skończyłam studia i w ramach "prezentu" za obronę dostałam fundusz na pióro. Byłam zdecydowana na Watermana Hemisphere, ale dobrze, że przed zamówieniem go pomacałam w sklepie, bo okazało się, że jedna część (proszę wybaczyć, nie wiem jak to się fachowo nazywa), ta za którą się trzyma pióro przy pisaniu, jest plastikowa. Coś takiego jest dla mnie niedopuszczalne! Aktualnie piszę piórem bezfirmowym, ale jest całe metalowe, ciężkie. Kolejna rzecz - zależy mi, żeby było proste. Bez wybrzuszeń, grubszych i cieńszych części, może się jedynie zwężać ku dołowi (takie mam teraz). Podoba mi się Parker Vector, ale nie ukrywam, że chciałabym coś bardziej... reprezentatywnego. Ładniejszego. Chodzi mniej więcej o taki kształt. Bez plastikowych części. Mój budżet to 300 zł. Pomożecie mi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Cześć Moje typy dla Ciebie: Faber Castell Ambition Lamy Logo Moma Muji Fountain Pen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 To za co trzyma się pióro to sekcja. Jeśli sekcja jest metalowa to jest to przeciętne rozwiązanie i o wiele lepiej pisze się sekcją z tworzywa i uważam że nie ma jej czego zarzucić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 A ja się nie zgadzam - bardzo lubię sekcje metalowe i uważam, że są wygodne. Rzecz gustu a nie "prawda obiektywna". Warte uwagi pióra wykonane całkowicie z metalu to: Kaweco AL Sport Lamy Studio Namisu Nova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patefonik Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Namisu Nova. Mam, zawsze polecam, jakby jeszcze starczyło na tytanową stalówkę...... Warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Ja polecam (podobnie jak visvamitra) Kaweco AL Sport - super piórko (jak dla mnie - subiektywnie - oczywiście ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Pooglądaj pióra Inoxcrom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Polecam Faber Castell Ambition zwłaszcza wersje drewniane np. wersja coconut, z zastrzeżeniem, wypróbować w sklepie czy Ci w palcach leży, stalówki bardzo gładko piszące. I jeszcze Sheaffer Intensity i dłuższa sekcja stalówki, bardzo wygodne w pisaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 Cześć Moje typy dla Ciebie: Faber Castell Ambition Lamy Logo Moma Muji Fountain Pen Powtórzyłbym propozycję VojtasaK. Lamy Logo będzie bardzo dobrym wyborem . Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi206 Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Shaffer 300 lub 100. Dobra cena i bardzo dobre pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Parker Vector w wersji metalowej Parker Jotter w wersji metalowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leanns Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Parker IM Premium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egzo18 Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Paber, czy lamy, będą lepesze od parkerów. Miałem i vectora i im premium. Najgorszemu wrogowi nie polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts