vannolot Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Cześć! Piszę z grobowym nastrojem, gdyż zanim zdążyłem nacieszyć się nowym nabytkiem COLLEG Kaweco-Fabrikat 550 G już zdążyło się(zdążyłem je) zepsuć. Na sekcji, w miejscu gdzie kręci się tłoczkiem coś mi pękło (ta niebieska cześć, druga niebieska część znajduje się w środku pióra) a potem gwint, na którym trzymała się końcówka sekcji rozleciał się na kawałki. Nie zdążyłem nawet tego pióra napełnić i jest mi bardzobardzo źle z tego powodu. Dlatego szukam dobrej duszy, która zechciałaby naprawić mi pióro, sam tego w stanie zrobić nie jestem (tak myślę). Obojętnie co, może być eye-dropper, w jakiś sposób naprawiona sekcja i tłoczek, byle by tylko pisanie mogło dawać przyjemność. Liczę na to, że znajdzie się ktoś tu na forum! Wszystkie koszty oczywiście pokrywam, proszę tylko o wycenę naprawy. Pozdrawiam i nerwowo spoglądam co chwilę,MarcinPS. Zdjęcia dorzucam na one drive - wszystko w linku. https://1drv.ms/f/s!ArPGTzSS-wqCoswRKTDshWm0bbd27Q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted November 20, 2016 Author Report Share Posted November 20, 2016 Edit! Udało mi się wyjąć wszystko ze środka pióra i odkręcić gwint, który się ukruszył. Jest opcja dorobienia nowego gwintu i doklejenia go, czy lepiej dać sobie spokój z używaniem tłoczka i zabrać się za kombinowanie jak zrobić eye-droppera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kleks Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Naprawić się da, choć będzie to wymagało trochę pracy. Trzeba to tak posklejać, żeby się znowu nie połamało. Zwróć się do któregoś z pendoctorów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted November 21, 2016 Author Report Share Posted November 21, 2016 Domyślam się, że prosto nie będzie Do kogo z Was mógłbym się zwrócić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts