szalonakrowa Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Kupiłam Pelikana 140 i mam krótkie pytanie Czy w Pelikanie 140 stalówka powinna być złota czy stalowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szalonakrowa Posted April 16, 2012 Author Report Share Posted April 16, 2012 W moim Pelikanie 140 mam taką stalówkę: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 (edited) Standardowo - złota, 14k/585 -jak ta na zdjęciu. Mało wiem nt. datowania Pelikana, ale Twoja jest chyba z tych starszych. Dziwne, na zdjęciu nie widzę gwintu do wkręcenia kołnierza ze stalówką. Przekłamanie ekranu w telefonie, czy to jakieś kuriozum? Edited April 16, 2012 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 (edited) Coś z nią chyba nie tak. Przy takim powiększeniu gwint powinien być widoczny. Chyba, że były i takie sposoby mocowania stalówki w 140-tkach. A czy mogłabyś zmierzyć długość zamkniętego pióra? A może to Pelikan 300! zdrówka Edited April 16, 2012 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szalonakrowa Posted April 20, 2012 Author Report Share Posted April 20, 2012 Pognębiłam sprzedawcę i wyszło szydło z worka. Kupiłam pióro złożone z kilku innych. Pelikan prawie 140 odesłany, a pieniądze wróciły na konto bankowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts