Ikubana Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 W odmętach mężowskiej szuflady kilka lat temu znalazłam pióro. Dostał je w latach 90tych, może koniec 80tych, pamięta, że bez opakowania, więc możliwe, że jest jeszcze starsze, możliwe, że przywiezione z Niemiec. Pióro opisane jest jako Cross, stalówkę wymieniałam kilka lat temu na Crossową, pasuja naboje do Crossa. Teoretycznie wygląda jak Century. Kupiłam przez internety tłoczek do Century i niespodzianka, nie pasuje, gwint przeszkadza.I tu pytania: czy Cross w którymś momencie zmienił rodzaj tloczków? Co to za model? Antyk jakiś? To w ogóle Cross czy zgrabna podróbka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbi Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 To jest stary (oryginalny) model) w pewnych wykonaniach nazywany Century, był produkowany w Stanach i Irlandii - lata 80 XX wieku. Konwerter starszego typu bez gwintu, na wcisk. Oryginalny był z zielonego plastiku w przeciwieństwie do wkręcanego pomarańczowego. Dzisiaj oryginalny konwerter jest po prostu z przezroczystego bezbarwnego plastiku. Na pewno odpowiednie są dostępne w Piórotece i u Bazarnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikubana Posted November 3, 2016 Author Report Share Posted November 3, 2016 To jest stary (oryginalny) model) w pewnych wykonaniach nazywany Century, był produkowany w Stanach i Irlandii - lata 80 XX wieku. Konwerter starszego typu bez gwintu, na wcisk. Oryginalny był z zielonego plastiku w przeciwieństwie do wkręcanego pomarańczowego. Dzisiaj oryginalny konwerter jest po prostu z przezroczystego bezbarwnego plastiku. Na pewno odpowiednie są dostępne w Piórotece i u Bazarnika. Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Harryfut Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 Pojawiły się też Lowepro całkiem fajnie wygl±daj±ce, tylko nie wiem czy jest sens dawać około 60zł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts