Jakub Trela Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 Cześć! Mam problem z moim piórem "Lamy" którego używam już od ponad roku. Na początek działało świetnie, ale po napełnieniu atramentem Diamine zaczęło przerywać. Z tym zwykłym, niebieskim z supermarketu działało dobrze. Jakieś pół roku temu znów napełniłem je Diamine i ku mojej radości pisało bardzo dobrze. Niestety, powoli zaczynałem odczuwać lekkie drapanie. Drapanie robiło się coraz wyraźniejsze. Obecnie gdy przechylę rękę tak że prawa strona stalówki jest niżej to piszę elegancko, ale kiedy trzymam tak aby obie strony były równo albo aby strona lewa była niżej, okropnie drapie i robi się podwójna linia. Pomoże ktoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 Polecam pilniki do paznokci - link Stalówki śmigają po tym jak szalone. Uważaj tylko żeby nie zmienić grubości linii np. z F na M. Pozdrawiam R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksm Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 (edited) Polerka do paznokci lub micro-mesh to krok drugi. Na początek lupa x10 - x20 i wyprostowanie skrzydełek stalówki tak aby ziarno nie tworzyło skoku. Pogugluj za Richard Binder tines misalignment w dokumencie pdf jest to dobrze wyjaśnione. Edited October 31, 2016 by ksm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fenthin Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 Zanim zaczniesz czymkolwiek szlifować, przepłucz porządnie pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts