musicman Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Niestety pękła mi jedna cześć w mojej Aurorze. Zaznaczyłem je na poniższym zdjęciu czerwoną kreską. Mam pytanie do Was czy można to naprawić w sposób trwały i zarazem niewidoczny? Myślę o serwisie w Warszawie na Chmielnej. Jeśli nie, to czy istnieje możliwość kupienia tylko tej części? Dokładnie chodzi o Aurore Talentum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Hej Musicman, klejenie, uszczelnianie sekcji to mało perspektywiczne rozwiązanie. Prędzej czy później problem wróci jakiego kleju byś nie użył. Wszystko przez dwa czynniki: 1. szyjka to mocno pracująca część pióra - wytrzymuje napór spływaka i stalówki, 2. kapilarność - przy minimalnym rozszczelnieniu/nieszczelności kleju atrament zawsze znajdzie drogę na zewnątrz. Może skontaktuj się z dystrybutorem Aurory w Polsce (Kalixt na forum)? Są pomocni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Też miałem podobny problem tylko, że z Aurorą 88 (803) BCC. Tylko u mnie pękł korpus pod (górnym) złotym pierścieniem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musicman Posted September 27, 2016 Author Report Share Posted September 27, 2016 Dzięki za pomoc. Spytam Kalixta-a, w sumie kupowałem tam też Aurore do kompletu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalixt Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 (edited) Hej! Nie mamy takiej części, trzeba by wysłać całe pióro do reperacji do Włoch...niestety. Edited October 12, 2016 by Kalixt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts