rafi206 Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Witam serdecznie. Od kilku lat śledzę te forum i dzięki niemu (a żona twierdzi że przez to forum) posiadam już kilka piór. Budżet nie jest wygórowany ale na ebay za te pieniążki można kupić coś porządnego. Obecnie posiadam takie pióra jak : Platiunum Plaisir, PLatinum Preppy, Watermann Heeipshire, Pilot MR. Pilot 78G, Kaweco Student, Parker IM. Nie są to drogie pióra ale większość z nich pisze super - w szczególności japończyki. Co do pióra które chciałbym nabyć to interesuje mnie pióro w stylu pełnej klasyki. Musi mieć zakręcaną skuwkę, kolor czarny i napełnianie na tłoczek jak Pelikan M200 czy MB 149. Te dwa pióra bardzo mi się podobają ale fundusz niestety nie ten. Co do stalówki to grubość F jak w Watermann lun M Plota. Wiem że jest dużo firm piór na ebay o których nie mam pojęcia i może w tej cenie coś się wybierze. Myślę też na Pilot Custom 74 i Platinum 3776 ale oba są na naboje. Pozdrawiam wsztkysich forumowiczów Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwia1gb Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Witam serdecznie. Od kilku lat śledzę te forum i dzięki niemu (a żona twierdzi że przez to forum) posiadam już kilka piór. Budżet nie jest wygórowany ale na ebay za te pieniążki można kupić coś porządnego. Obecnie posiadam takie pióra jak : Platiunum Plaisir, PLatinum Preppy, Watermann Heeipshire, Pilot MR. Pilot 78G, Kaweco Student, Parker IM. Nie są to drogie pióra ale większość z nich pisze super - w szczególności japończyki. Co do pióra które chciałbym nabyć to interesuje mnie pióro w stylu pełnej klasyki. Musi mieć zakręcaną skuwkę, kolor czarny i napełnianie na tłoczek jak Pelikan M200 czy MB 149. Te dwa pióra bardzo mi się podobają ale fundusz niestety nie ten. Co do stalówki to grubość F jak w Watermann lun M Plota. Wiem że jest dużo firm piór na ebay o których nie mam pojęcia i może w tej cenie coś się wybierze. Myślę też na Pilot Custom 74 i Platinum 3776 ale oba są na naboje. Pozdrawiam wsztkysich forumowiczów Rafał Hej, moze cos bym u siebie znalazla dla Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opiotr Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 M200 jest do osiągnięcia w tej cenie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi206 Posted September 22, 2016 Author Report Share Posted September 22, 2016 Ogólnie zależy mi na nowym piórze a w tej cenie się nie znajdzie nowego M200 a bardziej mi odpowiada M205. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwia1gb Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 mam wlasnie Pelikana M205, z 14K stalowka, owszem, nie jest 'półkowe', sprzed kilku lat, ale w sumie....jak nowe napisane kilka zdan. w sumie za tę kwote nie kupi sie Pelikana ze zlota stalowka, skoro 'zwykłe' Pelikany zaczynają sie od 300... ale as you wish ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi206 Posted September 22, 2016 Author Report Share Posted September 22, 2016 Pomyślimy o tym pelikanie M205. A Twsbi już oglądam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts