Rufjo Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Dobry wieczór, ostatni tydzień obfitował w niespodzianki i oprócz pióra, o którym pisałem wczoraj, zostałem również szczęśliwym posiadaczem Watermana Exception. Pióro jest używane, ale w doskonałym stanie, tylko na przedniej sekcji widać małe zmatowienie/odcisk/przetarcie. Polerowałem to tak zwaną ściereczką - połowa zeszła. Czym można to doczyścić dalej żeby nie uszkodzić lakieru? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Dobry wieczór, ostatni tydzień obfitował w niespodzianki i oprócz pióra, o którym pisałem wczoraj, zostałem również szczęśliwym posiadaczem Watermana Exception. Pióro jest używane, ale w doskonałym stanie, tylko na przedniej sekcji widać małe zmatowienie/odcisk/przetarcie. Polerowałem to tak zwaną ściereczką - połowa zeszła. Czym można to doczyścić dalej żeby nie uszkodzić lakieru? Hej Rufjo, rysa/zmatowienie, o którym piszesz, to niestety efekt wady konstrukcyjnej tego modelu. Exception ma tak skonstruowany system zatrzaskowy, że metalowe elementy ocierają o miękki lakier szyjki. Ile razy byś tego nie wypolerował, problem wróci. I tak aż do zdarcia lakieru do żywego metalu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rufjo Posted September 22, 2016 Author Report Share Posted September 22, 2016 (edited) To bardzo nieładnie z ich strony. Dziękuję za informację. Edited September 22, 2016 by Rufjo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts